MENÜ

ÇALIŞKAN’DAN GAYE ERKAN’A SİTEM

Yayınlanma Tarihi : 29.01.2024 10:30 Bu haber 135 defa okundu

SAADET PARTİSİ HATAY MİLLETVEKİLİ NECMETTİN ÇALIŞKAN TBMM’DE BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDU: GÜNDEMDEKİ KONULARA DEĞİNEN ÇALIŞKAN’IN İLK KONUSU ‘UZAYA ÇIKAN İLK TÜRK ALPER GEZERAVCI’ OLDU

Paylaş Paylaş Paylaş
ÇALIŞKAN’DAN GAYE ERKAN’A SİTEM

 ‘’Elbette ülkemizin herhangi bir ferdinin küresel ve ulusal çaptaki başarısı hepimizi sevindirir. 

Ne var ki bununla beraber, bunun hangi teknolojiyle yapıldığı, kaça mal olduğu, arkadan neyin hedeflendiği, nasıl bir yarar elde ettiğimiz gibi sorular cevap arar. 

Daha önce TOGG otomobili yapıldığında aynı şeyi yaşadık; kaça mal olduğu, kim, nasıl gibi sorular sorar herkes vatan haini ilan edildi.’’ Çalışkan, bugün de uzay konusunda da aynı sorunların yaşandığını dile getirdi. 

Sayın Cumhurbaşkanı’nın ifadesine göre dünyada 810 milyon açlık sınırında insan varken, turistlik gezi için uzaya adam göndermek... gerisini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 

Keşke uzaya kendi imkanlarımızla gönderebilseydik.’’

Çalışkan İçişleri Bakanı’nı da hedef alarak Gaye Erkan’ın aile içi çıkan haberlerine değindi. Çalışkan, bir Merkez Bankası Başkanı’nın gündeme gelme sebebinin sadece enflasyon, faiz gibi para politikası konular olduğunu savundu.

Necmettin Çalışkan geçtiğimiz cuma günü Kulp ilçesinde imam ve kaymakam arasında yaşananlara değindi. 

“Türkiye Devleti bir hukuk devletidir burada hiç kimse hukuk dışına çıkmamalıdır şayet suç işleyen varsa mahkemeler nezdinde gerekli işlemler yapılmalı. 

Bugün kamu gücünü istismar ederek, bireysel çılgınlığa dönüştürenlere alkış tutanlara şunları sormak gerekir; orada bir cinayet çıksaydı yine siz alkışlayacak mıydınız? Adli vaka üzerinde toplumu germeye çalışmak asla doğru değildir.  

Burada asıl sorum AK Parti iktidarınadır; neden sessizsiniz? İmamlar linç edilirken suspus vaziyette beklemeleri asla kabul edilemez. 

Maalesef bu yaşanan olayda ülkemiz bir kez daha sınıfta kalmıştır.’’

Çalışkan, Gazze’de yaşanan ve bitmek bilmeyen insani dramı bir kez daha gündeme taşıdı; ‘’Yüz güne aşkın bir sürede her gün 200 civarında insan ölmeye devam etmekte. 

Son haftalarda açlığın zirveye ulaştığı, yakında açlık nedeniyle toplu ölümlerin olacağına dair DSÖ’nün beklentileri, ortada durmaktadır. 

Dünyadaki herhangi bir ülke kadar olamayıp, İsrail ile olan ilişkilerimiz hız kesmeden devam ediyor. 

Bu vahşete ortak olmak bu milletin şanına yakışmaz, AK Parti iktidarı bu acziyeti ülkemize yaşatmıştır.’’

Deprem Bölgesindeki sorunlara da değinen Çalışkan, ‘’Konteynerler ilanihaye yaşam sürdürülecek bir alan değildir. 

Konteynerlerde salgınlar söz konusudur.’’ Deprem bölgesinde sadece yeme içmenin değil iş imkanında ne kadar önemli olduğunun altını çizen Çalışkan, Amik Ovası ve Demir köprü civarında yoğun yağış sonrası sular altında kalan tarım arazilerin bir an öce çözüme kavuşturulmasını ve yaşanan mağduriyetin giderilmesini istedi.

‘’TÜKÜRÜĞÜNÜZ KURUMADAN SÖZÜNÜZÜ YUTTUNUZ’’

‘’NATO üyeliği hızlı bir şekilde meclisten geçti. Bu iktidar bu can bu bedende olduğu sürece gerçekleşmeyecek dediği ne varsa gerçekleşti. 

Madem bu sözünüzden vazgeçecektiniz hiç söylemeseydiniz. 

Burada mesele bir ülkenin NATO’ya üyeliğinden çok daha ötedir. 

Burada Türkiye ABD’nin dayatmasıyla karşı karşıya kalmıştır. İsrail’in katliamına ortak olmasının, suratına çarpılma korkusuyla, batılı dünyaya şirin görünme gayreti içerisine girmiştir. 

Sinsi bir pazarlık neticesin de TBMM iradesi de bir şekilde tahsis edilerek gerçekleştirmişlerdir.’’ ‘’Saadet Partisi vizyonu ve misyonu itibariyle hayır demeyi tercih etmiştir.’’

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol