MENÜ

Öntürk, Değerli Babası Bekir Öntürk’ü Kırıkhan Mezarlığı’nda Ziyaret Ederek Başkanlık Yolculuğuna çıkmadan önce Dualarıyla Helallik Istedi.

Yayınlanma Tarihi : 22.01.2024 10:54 Bu haber 228 defa okundu

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Mehmet Öntürk, değerli babası Bekir Öntürk’ü Kırıkhan Mezarlığı’nda ziyaret ederek başkanlık yolculuğuna çıkmadan önce dualarıyla helallik istedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Öntürk, Değerli Babası Bekir Öntürk’ü Kırıkhan Mezarlığı’nda Ziyaret Ederek Başkanlık Yolculuğuna çıkmadan önce Dualarıyla Helallik Istedi.

Öntür tanıtım programı Konuşmasında; Kıymetli Hemşerilerim, dostlarım, kardeşlerim, Hatay’ımın altın yürekli insanları, hoş geldiniz!Öntürk, Değerli Babası Bekir Öntürk’ü Kırıkhan Mezarlığı’nda Ziyaret Ederek Başkanlık Yolculuğuna çıkmadan önce Dualarıyla Helallik Istedi.

Şöyle bir baktığımda, umut dolu bakışlarınızı gördüğümde bir kez daha iyi ki diyorum.Öntürk, Değerli Babası Bekir Öntürk’ü Kırıkhan Mezarlığı’nda Ziyaret Ederek Başkanlık Yolculuğuna çıkmadan önce Dualarıyla Helallik Istedi.

İyi ki sizlerin güzel yüreklerinizle buluşmak nasip oldu. İyi ki karşınızdayım ve en önemlisi iyi ki birlikteyiz. Evimiz Hatay’ımızda... Evet evimiz Hatay’ımız...  Öntürk, Değerli Babası Bekir Öntürk’ü Kırıkhan Mezarlığı’nda Ziyaret Ederek Başkanlık Yolculuğuna çıkmadan önce Dualarıyla Helallik Istedi.

Öyle bir ev ki Hatay, başkalarının farklılık diye tanımladığını evinin direği kabul eder.Öntürk, Değerli Babası Bekir Öntürk’ü Kırıkhan Mezarlığı’nda Ziyaret Ederek Başkanlık Yolculuğuna çıkmadan önce Dualarıyla Helallik Istedi.

Öyle bir ev ki Hatay, kardeşçe yaşamanın sıcaklığı ile ısınır.Öntürk, Değerli Babası Bekir Öntürk’ü Kırıkhan Mezarlığı’nda Ziyaret Ederek Başkanlık Yolculuğuna çıkmadan önce Dualarıyla Helallik Istedi.

Öyle bir ev ki Hatay, birlikte gülünen birlikte ağlanılan gurbet kaldırmaz yuvamız.Öntürk, Değerli Babası Bekir Öntürk’ü Kırıkhan Mezarlığı’nda Ziyaret Ederek Başkanlık Yolculuğuna çıkmadan önce Dualarıyla Helallik Istedi.

Öyle bir ev ki Hatay, yeryüzündeki ehl-i beyttir.Öntürk, Değerli Babası Bekir Öntürk’ü Kırıkhan Mezarlığı’nda Ziyaret Ederek Başkanlık Yolculuğuna çıkmadan önce Dualarıyla Helallik Istedi.

Ve öyle bir ev ki Hatay, büyük bir liderin şahsi meselesidir ve o mesele bizlerin sorumluluğundadır.

Evimiz, biz var oldukça ayakta kalacak Allah’ın izniyle...

Başımızdan geçen büyük felakete rağmen bin şükür ki yine bir aradayız, birbirimize tutunarak ayakta kalma mücadelesi veriyoruz.

 

Biliyorum çok kaybımız var. Analarımız, babalarımız, kardeşlerimiz, ablalarımız, abilerimiz, dostlarımız... Şehadete eren nice sevdiklerimiz, özlediklerimiz... Onlar bizim yüreğimizde.  

 

6 Şubat’ta bizleri derinden sarsan, hayatlarımızı yerle bir eden bir felaket yaşadık. Binlerce canımızı yitirdik, binlerce canımızı toprağa verdik.  

 

Asrın felaketi dendi ona. Bizim için o asrın yıkımı, asrın acısı, asrın ateşi...

Siz ne derseniz deyin, kelimelerle anlatamayız. O ateş sizlerin, benim, bizim yüreğimize düştü çünkü.

 

Evet, 6 Şubat’ta kıyameti yaşadık ama 31 Mart’ta hep birlikte, dağın ayrı gayrısı olmadan kıyam edeceğiz inşallah.

 

Unutmadık o mahşeri günü, unutmayız. Çıkarılması gereken derslerimizi de çıkaracağız. Ama şu da bir gerçek ki bu felaketten en ağır yara ile çıkan Hatay’ımızı kendi kaderine de mahkum etmeyeceğiz. Bu da, benim şahsi meselem olacaktır.

Türkiye’de hiç kimse Hatay’ı görmezden gelemeyecek. Sizlere burada söz veriyorum.  

Hatay her zaman Türkiye’nin gündeminde kalacaktır.

Kıymetli dostlarım, büyüklerim, kardeşlerim,

Umutsuzluk bu topraklarda barınamaz. Umutsuzluk bu topraklara bu güzelim insanlara yakışmaz.  

Şuna inanın. Birlikteysek asırların şehrini evelallah asrın felaketinin altından da kaldırırız.  

 

Biz değil miyiz Yüce Rabbimize sığınan, biz değil miyiz yüzyıllardır ayakta duran? Yine Rabbimize sığınacağız, yine ayakta duracağız.    

                                                       

Bugün bu mukaddes şehrin gücünden aldığımız ilhamla, azimle yine kardeşçe, el ele birlikte başaracağız.

 

Unutmayın, “biz” dedikçe bize hiçbir şey zor gelmez!

6 Şubat depremlerinde bizleri yalnız bırakmayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sayın Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye şükranlarımı sunuyorum.  

 

Gerek deprem sonrası şehrimize gelerek gerekse şehrimizi ayağa kaldırmaya yönelik destekleriyle yanımızda oldukları için ve acımızı yürekten paylaştıkları için kendilerine minnet duyuyorum.

 

Bugün burada AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Türk siyasi tarihinin en önemli değeri Cumhur İttifakı’nın bir parçası olarak karşınızda bulunmaktan memnuniyet ve mutluluk duyuyorum.

 

Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Cumhur İttifakı’nın gücünü arkamıza alarak tam da en ihtiyaç duyduğumuz zamanda hızla ayağa kalkacağımıza en ufak bir şüphem yok.  

Ankara’nın, “Yeniden Hatay” umudunu bizlere kazandıran güçlü desteğini hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.  

Hatay’ımızı, hayatımızı yeniden inşa edeceğiz. Şehrimizin yarınları için bu süreçte hep birlikte çalışarak Hatay'ı daha güvenli ve dayanıklı hale getireceğiz.

 

Önümüzdeki 5 yıl içinde önceliklerimiz neler mi olacak?

 

TOKİ’nin yapacağı 220 bin konutla sıcak yuvalarınıza kavuşacaksınız. 40 bini zaten şu an hazır.  

Sayın Cumhurbaşkanımız şehrimizi şereflendirerek konutları hak sahiplerine bizzat teslim edecek.  

Susuz, yolsuz, arıtmasız köyümüz, mahallemiz kalmayacak. Ulaşılabilir köyler, yaşanabilir mahalleleri hep birlikte inşa edeceğiz.  

Bizleri oldukça heyecanlandıran Amanos Tüneli Projesi hepimize hayırlı olsun. Bölgemizin çılgın projesi Amanos Tüneli Projesi ile Gaziantep’i İskenderun’a bağlayacak, bölge ekonomisini şaha kaldıracağız.  

Ayrıca bu yıl ihalesi yapılacak İskenderun’u Hatay’a bağlayan otoyol projemiz ile Belen kara yolundaki trafik yoğunluğunu ortadan kaldıracağız. Ekonomik yönden ve zamandan tasarruf edecek, daha güvenli bir şekilde yolculuk yapacağız.  

 

Ulaşım sorununu çözeceğiz.

Yeraltı otoparklarıyla park sorununu çözeceğiz.

Altyapıyı yeniden inşa edeceğiz.

Enerji ve telekomünikasyon sorununu kökten çözeceğiz.

Küçük sanayi siteleriyle, esnaf çarşılarıyla, meslek grubu siteleriyle şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız.

DSB’lerle istihdam sorununu kökten çözeceğiz.

Türkiye’nin en uzun sahil bandı olan Hatay’ımızın turizm master planını yapıp turizme kazandıracağız.

Ayrıca Antakyamızı açık hava müzesine dönüştüreceğiz.

Yayla turizmini başlatacağız.

Tarihimizi ve kültürümüzü yeniden ayağa kaldıracağız.                                                            

 

Konferans salonları ve spor alanları yapacağız.  

Yeniden yapacağımız park ve bahçelerde, mesire alanlarında çocuklarımızın cıvıl cıvıl seslerini duyacağız.  

Gastronomiyi ön plana çıkarıp markalaşacağız.

Tarımda şehrimizi markalaştıracağız.

Sosyal politikalarla vatandaşlarımızın her daim yanında olacağız.  

Köy meydanları, ilçe meydanları yapacağız.

İlçelerimizi öne çıkaran en az 5 proje gerçekleştireceğiz.

Sokak hayvanları konusunu kökten çözeceğiz.

Balıkçı ve teknelere uygun yerler yapılmasını sağlayacağız.

Bu şehrin kaynaklarını bu şehrin insanlarıyla paylaşacağız.

 

Ve tüm bu hizmetler Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır demeyeceğiz. Reklam yapmadan icraatlerimize bakacağız.

 

Tabii anılarımızdaki Hatay’ı belki geri getiremeyiz bunu vadetmek kayıplarımıza hakaret olur ama şuna inanın canla başla inşa edeceğimiz evimiz Hatay’ı da çok seveceksiniz, çünkü o ev sizin eviniz, bizim evimiz olacak.  

 

Şüphesiz ki Hatay’ımız AK Parti Belediyecilik’ini hak ediyor. Hatay’ımızı AK Parti Belediyeciliği ile buluşturmak 31 Mart’ta nasip olacak.

Hatay’ımıza Gerçek Belediyecilik’in ne anlama geldiğini gösterecek, yaşatacağız.  

Kurumları suçlayan, bahaneler üreten, yanlışların üstünü kapatan, yalan söyleyen, algı belediyeciliği ile vatandaşı kandırmaya çalışan zihiniyete son verecek; dürüstlüğü misyon edinen Gerçek Belediyecilik anlayışını tüm hemşerilerimize göstereceğiz.

 

15 ilçemizin sorunlarının farkındayız ve bu sorunları en kısa sürede çözmek için kolları sıvayacağız. Nasıl mı? Tabii ki AK Parti Belediyeciliği’nin, Gerçek Belediyecilik’in çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile...  

İlçe belediye başkanlarımız ve tüm meclis üyelerimizle el ele verip şehrimizi layık olduğu yere, hak ettiği yere getireceğiz.  

 

Çalışacağız, hatta çok çalışacağız.

 

Önce güvenliğiniz ve huzurunuz için adımlar atacağız. Daima geleceğe odaklanarak, şehrimizi ileriye taşıyacağız.

 

Şehre huzuru yeniden getirecek, yüzleri güldüreceğiz! Çünkü sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın en huzurlu kentlerinden biri olmanın şanı, mirası var, bunu mutlaka yaşatacağız, var edeceğiz.

 

Antakya’da, İskenderun’da, Defne’de, Samandağ’da, Belen’de, Dörtyol’da, Erzin’de, Arsuz’da, Altınözü’nde, Kumlu’da, Kırıkhan’da, Hassa’da, Payas’ta, Reyhanlı’da, Yayladağı’nda... Ay parçası şehrimizin her karışında yüzleri güldürmek için çalışacağız.

 

Çocuklarımız, gençlerimiz, geleceğimiz için biz hazırız!

 

Unutmayın, ben değil, biz varız.  

                                                                           

Bizler Hataylıyız. Biz acılarımızı vakarla yaşarız.  

 

Şimdi yüreğimizdeki acılara yepyeni umutlar eklediğimiz bir yolculuğa çıkıyoruz.

 

Gelin, hep birlikte Hatay’ın mecbur olmadığı, hak etmediği, yetersiz belediyeciliğe, algı belediyeciliği yapanlara dur diyelim, bizleri güvenli yarınlara götürecek gerçek belediyeciliğe sahip çıkalım.  

Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun.

 

                                             

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket : HBB AK PARTİ Mehmet Öntürk AK Parti Hatay
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol