MENÜ

TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ HİZMETDE SINIR TANIMIYOR.

Yayınlanma Tarihi : 19.01.2024 10:00 Bu haber 371 defa okundu

Tayvan kültür merkezi Reyhanlı’ da kuruldugundan beri, Tayvan’dan  misafirleri eksik olmuyor. 

Paylaş Paylaş Paylaş
TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ  HİZMETDE SINIR TANIMIYOR.

Tayvan  halkı bu merkezi görmeden sadece PR.DR CHIU CHEN YU beyefendinin anlattıklarıyla, sanki burada birebir bu insanlarla yaşamış gibi özümsemişler. TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ  HİZMETDE SINIR TANIMIYOR.

Tayvan Kültür merkezi Koordinatörü yapmış olduğu açıklamada  bir yıllık icraatı şöyle değerlendirdi. TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ  HİZMETDE SINIR TANIMIYOR.

“Orada herkes Türkiye’nin Hatay şehrinin Reyhanlı ilçesinde kurulmuş olan merkezlerinden günü birlik haber alıyorlar. TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ  HİZMETDE SINIR TANIMIYOR.

Hangi aşamadalar. Uyum çalışmaları nasıl devam ediyor. Her yapılan kedilerin kuzuların hikayelerini dinleyip. TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ  HİZMETDE SINIR TANIMIYOR.

Gözyaşı döküyorlar.. Bazıları ise dayanamayıp, bende orada olmalıyım. Onların yaralarına derman sürmeliyim. Ben burada rahat yaşıyorum. Ama bu kadar problem yaşayan insanlara nasıl yardım edebilirim zihniyetiyle, Bana ulaşıyorlar. 

Sizin için be yapabilirim diye ağlayanlar bile var. Onların desteği bana güç veriyor. Taiwanda kültür merkezinin tanıtım haberi gördüklerinde haber de kadınlara çocuklara yardıma muhtaç insanlara bir taıwanlı mimar yardım ediyor. 

Dakikalarca haberi tekrar tekrar izliyorlar .  Deprem döneminde ise ülkenin  her köşesinden insanlar farklı bir ülkede magdur  vatandaş  için orada çırpıındılar.  

O insanlara neler yapabiliriz nasıl destek olabilirizin savaşını  verdiler. Depremde Enkazda  altında bulunan yaralılarınızı  kurtarmak diğer yandan da Kendi yapmış oldukları Tayvan kültür merkezinde sığınan binlerce depremzedeye yardım konteynırlarıyla destek oldular. 

2023 Yılında Depremzedelere destek olan Merkezimiz,Daha sonrada Kadın Atolyeleri Sosyal uyum çalışma kavramında Çocuk ve Yetişkinler için İngilizce Türkçe, Arapça, Hat, Spor aktiviteleri ve Tayvan’dan gelen Yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya devam ediyor. 

Reyhanlı Belediye Bünyesinde yapılan çalışmalar Toplumda ciddi Karşılık buluyor. Reyhanlı’da ilk defa yapılan Basın mensuplarını ağırlama kokteyli ise ciddi bir katılımla ses getirdi. Ben

Türkiye’yi çok önemsiyorum. çünkü Onların  Mülteci kardeşlerine, kardeşçe dostça yaşadıklarını onlara  ülkelerini şehirlerini ve evlerini açtıklarını her türlü yardımları esirgemediklerini  Görüyorum.Türkiye’de yaşanılan Her kareyi tekrar tekrar izliyorum önemsiyorum.Dünya da bu kadar ülke varken, Sadece onlara koşulsuz destek veren,. Savaş mağduru insanlar ,Türkiye gibi sınırda olan ülkelerin değil bütün dünyanın kucak açması gereken bir olaydır. Diye düşünüyorum. Ben burada  Çok mutluyum. Ülkeme dönerken büyük bir huzur ve rahatlıkla döneceğimden eminim.  Onun huzurunu mutlulugunu şimdiden yaşıyorum. Burada  bana destek veren Reyhanlı Belediye Başkanı sayın Mehmet Hacıoğluna Teşekkür ediyorum. Onun katkıları olmasaydı. Bu merkez hayat bulamazdı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol