MENÜ

AHİLİK ÖNEMLİ DEĞERLERİMİZDENDİR

Yayınlanma Tarihi : 14.09.2022 16:22 Bu haber 140 defa okundu

CHP Antakya İlçe Başkanı Ümit Kutlu, Ahilik Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Kutlu mesajında, Ahilik Teşkilatı'nın kurucusu Ahi Evran-ı Veli'nin düşüncelerinin ve Ahilik geleneğinin yüzyıllardır geçerliliğini koruduğunu kaydetti.

Paylaş Paylaş Paylaş
AHİLİK ÖNEMLİ DEĞERLERİMİZDENDİR

Ahilik geleneğinin köklü geleneklerinden biri olarak yüzyıllar boyunca varlığını koruduğunu belirten Kutlu; “Gücünü ve etkinliğini geniş bir coğrafyada devam ettiren güzel ahlakı, sevgi ve saygıyı, yoksula sahip çıkmayı, akli selimi, herkesin kendi sanatı ile yükselmesini, başkasının hakkına saygı göstermeyi din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütleyen, Ahilik Teşkilatının Kurucusu Ahi Evran-ı Veli'nin düşünceleri ve Ahilik geleneği yüzyıllardır geçerliliğini korumakta, günümüzün ihtiyacı olan doğruları gözler önüne sermektedir.” dedi.

Kutlu; “İnanıyorum ki; vatandaşlarımız ve değerli esnafımız Ahilik kültürümüze sahip çıkacak ve diğer toplumlara örnek olmaya devam edecektir. Bizleri bir arada tutan yapı taşlarından biri olan Ahilik geleneğini yaşatan tüm esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyor, selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket : CHP Ümit Kutlu AHİLİK
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol