MENÜ

ANTAKYA BELEDİYESİ: “HEROD BİLİM İLE AYDINLANIYOR 2. BİLİM ŞENLİĞİNE” EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2022 15:31 Bu haber 154 defa okundu

Antakya Belediyesi Bilim Merkezi, TÜBİTAK 4007 “Herod Bilim ile Aydınlanıyor 2. Bilim Şenliği” projesine 6-7-8 Ekim tarihlerinde ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
ANTAKYA BELEDİYESİ: “HEROD BİLİM İLE AYDINLANIYOR 2. BİLİM ŞENLİĞİNE” EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ

 

Antakya Belediyesinin, Antakya Bilim Merkezi vasıtasıyla bilimi daha geniş kitlelere sevdirmek için geleneksel hale getirdiği bilim şenlikleriyle ilgili yaptığı açıklamada şunlar yer aldı: “Antik Çağ'da geceleri meşaleler kullanılarak aydınlatılınca "Dünyanın İlk Işıklandırılan Caddesi” unvanını alan Antakya Kurtuluş Caddesi'nden (Herod Caddesi) esinlenerek hazırlanan TÜBİTAK 4007 "Herod Bilim ile Aydınlanıyor 2. Bilim Şenliği” projesine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.

 

TÜBİTAK 4007 Bilim Toplum Programı tarafından desteklenen Hatay’daki tek Türkiye’deki 49 projeden biri olan “Herod Bilim ile Aydınlanıyor 2. Bilim Şenliği” projesi Antakya ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Antakya Belediyesi Bilim Merkezi ev sahipliğinde ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi destekleri ile gerçekleşmektedir. Proje kapsamında 30’u aşkın bilimsel atölye, konferanslar ve teleskoplarla gökyüzü gözlemi düzenlenecektir.

 

6-7-8 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan şenliğimizde atölyeler, eğlenceli deney ve etkinlikler her yaş ve kademeden tüm halkın katılımına açık ve ücretsiz olacaktır.”

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol