MENÜ

AVCILIK SPOR DEĞİL! DOĞA KATLİAMIDIR

Yayınlanma Tarihi : 15.09.2022 13:50 Bu haber 158 defa okundu

TARIM ORKAM-SENHATAY İL TEMSİLCİLİĞİ

Paylaş Paylaş Paylaş
AVCILIK SPOR DEĞİL! DOĞA KATLİAMIDIR

Nefret ettiğimiz şey doğadan kopmuşluk ; üstün tür olarak doğanın sahibi olma halini yaşamak dünyanın bütün varlıklarının yok olması ,yaşanılamaz bir dünya insanlığın egosunun bir yansıması. insanın avını baskılaması gibi, biz de her yönden doğayı baskılamışız. Bazı hayvanları endüstriyel ürün haline getirmiş, bazılarını süs eşyası yapmışız. 

Tahılları tekelerin insafına bırakmış, devasa arazileri yontmuş, iklimleri değiştirmişiz. Bu suçluluk duygusunun hıncını, doğadaki bütün canlılardan çıkarıyoruz. Legal-illegal avcılığın spordan çok bir katliam olduğunu defalarca kez ifade ettik. Avcılığı spor olarak meşrulaştıran zihniyete karşı o silahı eline alan nasıl bir hayvanı vuruyorsa bir insanı da rahatlıkla vurur dedik. Hatay’ın Defne ilçesinde Ormanlık alanda illegal avcılık yapan birkaç kişiye engel olmak isteyen doğa korumada çalışan tarım-orman emekçileri olan Mehmet Ali Koşar vefat etmiş, Mehmet Atıcı da yaralanmıştır. Mehmet Ali Koşar’ın ailesi ve doğa koruma çalışanı arkadaşlarımıza sabırlar diliyor, yaralı arkadaşımızın da bir an önce sağlığına kavuşacağı inancı ile geçmiş olsun diyoruz.

Tarım Orkam –Sen olarak benzeri cinayetlerin tekrarının önüne geçmenin tek yolunun insanlık zihniyetini doğanın bir parçası olarak inşa etmekten ve insan doğa çelişkisi çözümlemesinin doğru olarak yapılmasından geçtiğine inanıyoruz. Doğada yaşayan canlıları av hayvanı olarak görmekten vazgeçmeli ve avcılıkla mücadelede daha etkin çalışmaların yaşama geçmesi için mücadele hattının yükseltilmesi çağırımızı bir kez daha ifade ediyoruz.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket : AVCILIK SPOR DOĞA TARIM ORKAM SENHATAY
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol