MENÜ

BTP HATAY; PARAMIZI ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURACAK BİR LİDER ARIYORUZ

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2022 19:00 Bu haber 218 defa okundu

Bağımsız Türkiye Partisi BTP Hatay İl Başkanlığı tarafından yayınlanan basın açıklamasında şu sözler yer verildi;

Paylaş Paylaş Paylaş
BTP HATAY; PARAMIZI ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURACAK BİR LİDER ARIYORUZ

Paramızı özgürlüğüne kavuşturacak bir lider arıyoruzBTP HATAY; PARAMIZI ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURACAK BİR LİDER ARIYORUZ

Özgürlük ile parayı yan yana görünce şaşırdınız değil mi? Çünkü parası olanın her türlü özgürlüğü satın aldığı bir dünya düzeni işletiliyor.

Dünyada 2 yüzden fazla devlet ve her devletin, kendi para birimi var. Ama hiçbirisi özgür değil. Bütün para birimleri dolara kelepçeli. Doların sahipleri ne kadar takdir ederse o kadar özgür oluyorlar, o kadar alım gücüne sahip oluyorlar.

Türk Lirası özgür müdür?

Evet, diyenlere ABD daha birkaç gün önce yaptığı tehdidi anlatın. Neydi o tehdit? Rusya'nın kurduğu uluslararası para transfer sisteminden (milli paralarla ticaret) çıkacaksınız yoksa!

'Sana ne kardeşim. Para benim. İsteğim banka ve sistemle, istediğim ülkeye transfer yapabilirim. Dünya beşten büyüktür' diyen oldu mu?

Yok. Özel bankalar anında, kamu bankalarımız da iki gün sonra Rusların Mir ödeme sisteminden çıktılar.

Demek ki, paramız özgür değilmiş!

Eğer TL hür olsaydı AKP yabancı sermaye çılgınlığına düşer miydi?

Eğer TL hür olsaydı AKP devlet ve milleti borca batırır mıydı?

Eğer TL hür olsaydı AKP garanti ödemelerini dolar üzerinden yapar mıydı?

Eğer TL hür olsaydı hac ve umre fiyatları dolar üzerinden açıklanır mıydı?

Eğer TL hür olsaydı AKP 520 milyar dolardan fazla borç faizi öder miydi?

Eğer hür olsaydı AKP kur korumalı mevduat sistemi adı altında dolar sahiplerini ihya eder miydi?

Tabi diyeceksiniz ki, bu önceki hükümetler döneminde de böyleydi.

Evet, doğru. Sizlerde 2002'de AKP'yi bir umut için seçtiniz.  Şimdi vicdanınız 'beterinde beteri varmış' gerçeğini kabul etmiyor. Kendi tercihinizle yüzleşemiyorsunuz.

AKP'nin '3Y' vaatleriyle, hürriyet, özgürlük söylemleriyle iktidar için oy istediği günlerde ülkemizden, 'ne AB, ne ABD, yaşasın tam bağımsız Türkiye' sesi yükseliyordu.

Prof. Dr. Haydar Baş tam bağımsızlık için ekonominin bağımsız olması gerektiğini, ekonomik bağımsızlık içinde paramızın hürriyetine kavuşması milli para olması gerektiğini vurguluyordu.

ABD'nin 2. Dünya savaşında sonra kendi parasını dünyaya nasıl kabul ettirdiğini anlatan Haydar Baş Hocamız, 'ABD dolar ile dünyayı at etmiş biniyor, eşek etmiş sürüyor. Biz bu sömürü düzenine hayır, diyoruz. Var mısınız' diye soruyordu.

Bu çağrının nitelik ve niceliğini de anlatıyor ve 'para hakkında günümüz iktisat modelleri yanlış ve eksik tarifler yapmışlardır' diyerek kapitalist anlayışa göre para sadece mübadele ve tasarruf aracıdır, tespitinin ardından paranın asıl mahiyetini 4 başlıkta ortaya koyuyordu.

 

1. Tahrik Unsuru Olması

 

2. Emeğin ve Üretimin Karşılığı Olması

 

3. Mübadele Aracı Olması

 

4. Paranın Tasarruf Özelliği

 

Ve o meşhur örneği: "1 çuval mısırı toprağa attığımızı ve hasat zamanı 10 çuval mısır elde ettiğimizi varsayalım. Bu takdirde 9 çuval mısır, paranın emek ve üretimin karşılığı olma özelliğinin kullanılmaması durumunda piyasalarda talep daralmasına sebep olur. Piyasada olması gereken para, 10 çuval mısırın karşılığı olmalıdır."

Nasıl olacağının da açıklıyordu. Senyoraj yani Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlık hakkının kullanarak basacağı milli para ile.

Milli paranın karşılığını da batılı bilim adamlarının tespit ettiği, AKP iktidarlarının verdiği ruhsatlarla talan edilen ve 3 katrilyon dolar olarak açıklanan yeraltı kaynaklarımızı gösteriyordu.

Evet, cebimizdeki paranın adı Türk Lirası ama işin aslı öyle değil. Mevcut iktidar, aldığı sendikasyon kredisi karşılığında Hazine'ye TL para koyuyor. Bu para ya Dolar'dır, ya Euro'dur ama genellikle Dolar'dır.

Şimdi Hazine'de Dolar olursa, cebimizdeki paralar da Amerika'nın parasıdır; Avrupa Birliği'nin Euro'su olursa, onundur. Dolayısıyla kendine ait parası olmayanların kalkıp da vatandaşa "şunu vereceğim, bunu vereceğim" demesi sadece boş laftır" diyordu.

Milletimiz 'boş lafa' kandı. Ama parasını hürriyetine kavuşturmak isteyenler Milli Ekonomi Modeli'ne sarıldı.

Bak! Rusya diyor ki, 'burada dolar geçmez. Gaz, petrol almak mı istiyorsun. Bana Ruble ile geleceksin'.

Bizde ne oluyor?  Parası olan kuzu kestiriyor, manda yoğurdu yiyor, Anzer balı sipariş ediyor ardından vatandaşa, 'biraz sabır, her şey kontrol altında, sorunları çözeceğiz' diyor.

BTP Lideri Hüseyin Baş ise 'Bu kafayla sorunları çözemezsiniz. Çünkü sistem yanlış. Artık yeni bir sistem, yeni bir anlayış gerekliliğine' vurgulayarak, Milli Ekonomi Modeli'nin sahibi Prof. Dr. Haydar Baş fikri iktidarı sağladı. Biz ise siyasal iktidarı sağlayacağız' diyerek bu sömürü sistemini bitirmek istiyor.

Bazıları, 'emperyalistler her köşeyi tutmuş. Bunu başaramazsınız, diyor.

Aynı emperyalistlere dün Saray'ın içine kadar girmişti. Ama Atatürk hepsini dize getirdi. Bizde getiririz. Çünkü Atatürk nefesi ile 'Ne mutlu Türk'ün diyene' diyoruz.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol