MENÜ

ÇİN ZULMÜ ALTINDAKİ DOĞU TÜRKİSTAN’IN SESİ OLMALIYIZ

Yayınlanma Tarihi : 01.10.2022 21:40 Bu haber 179 defa okundu

Uygur Akademisi Vakfı ve Doğu Türkistan Araştırmaları Vakfı tarafından "1 Ekim Çin İşgali" nedeniyle düzenlenen basın toplantısı programında konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin; “Bizim bu soykırım ve insanlık dramı karşısında sessiz kalmamız asla mümkün değil.

Paylaş Paylaş Paylaş
ÇİN ZULMÜ ALTINDAKİ DOĞU TÜRKİSTAN’IN SESİ OLMALIYIZ

Rahmetli Erbakan Hocamız bu konuda büyük duyarlılık  örneği göstermekte idi. Benzer şekilde, Yeniden Refah Partimizin Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan da, konuyu yakından takip etmekte ve gerekli açıklamaları yapmaktadır. ÇİN ZULMÜ ALTINDAKİ DOĞU TÜRKİSTAN’IN SESİ OLMALIYIZ

Doğu Türkistan sorununda ne yazık ki İslam dünyası sessizliği yeğlemekte ve zaman zaman yapılan açıklamalar ise eylemden uzak olup,  söylemden öteye gidememektedir. Doğu Türkistan'da büyük bir mezalim yaşanmakta olduğu bir vakıadır. Oradaki soykırım karşısında sessiz kalınmamalı, insanlık açısından da ele alınmalıdır.  Mevcut iktidar , bu insanlık dramı karşısında bigane kalmamalı ve  gelişmelere Çin perspektifinden değil, zulüm altında olan Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz açısından yaklaşmalıdır” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol