MENÜ

HÜZMELİ, HÜKÜMETE SORDU? “SİZ TÜM TÜRKİYE’Yİ YÖNETMİYOR MUSUNUZ?”

Yayınlanma Tarihi : 15.09.2022 22:28 Bu haber 321 defa okundu

 DEVA Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli: Hükümetin müjde diye duyurduğu sosyal konut projesi açıklandı. Dar gelirliye konut imkânı sağlayacağı söylenen TOKİ konutları daha başlamadan tartışmaları beraberinde getirdi. Açıklamanın yankıları sürerken Hatay’da sosyal demokrat oy yoğunluğunun olduğu bölgelerin kapsam dışında tutulması eleştiri konusu oldu.

Paylaş Paylaş Paylaş
HÜZMELİ, HÜKÜMETE SORDU? “SİZ TÜM TÜRKİYE’Yİ YÖNETMİYOR MUSUNUZ?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Hedeflerinin 2023-2028 yılları arasında 500 bin sosyal konut olduğunu söyleyen Erdoğan, 2+1 evler 608 bin TL, 3+1 evler 850 bin TL'den 240 ay vadeyle satılacağını, arsa ve işyerlerinin ise 120 ay vadeli olarak satılacağını duyurdu.HÜZMELİ, HÜKÜMETE SORDU? “SİZ TÜM TÜRKİYE’Yİ YÖNETMİYOR MUSUNUZ?”

DEVA Partisi Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli sosyal konut projesi olarak açıklanan listenin Hatay’ın tamamını kapsamadığını üzüntüyle karşıladıklarını belirtti. Yapılan tercihlerde ölçünün neye göre belirlendiğini sordu.

Başkan Hüzmeli, “Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladığı sosyal konut projesinde Hatay'da TOKİ tarafından yapılacak konut sayılarını ve ilçelerinin sözde müjdesini verdi. Büyük müjde diye duyurdular. Ancak dün yapılan açıklamada Hatay'ın 15 ilçesinin tamamını kapsamadığı gözlerden kaçmadı. TOKİ konutlarının yapımıyla ilgili açıklanan ilçe sayısı resmi sitede 11 olarak yer aldı.

Sosyal konut projesinde yer bulan ilçeler; Antakya-1100, İskenderun-350, Payas-700, Dörtyol-500, Erzin-250, Belen-250, Yayladağ-250, Reyhanlı-250, Kırıkhan-350, Altınözü-350, Hassa-100 olarak açıklandı. Peki diğer 4 ilçemiz niye yok? Arsuz, Defne, Samandağ, Kumlu ilçeleri neden yok? Hükümet insanları ve bölgeleri bölerek neyi hedefliyor. Herkesi kucaklamaktan bahsedenler belli bir kesime ve belli bir ideolojiye hizmet götürerek diğer vatandaşlarını neden görmezden geliyor” ifadelerini kullandı.

Yapılan uygulamanın insanları ayrıştırmaktan öte bir amaca hizmet etmeyeceğini söyleyen Hüzmeli, “hükümete ve Cumhur İttifakı milletvekillerine buradan sormak istiyorum. Bu bölgelerde dar gelirli yurttaşımız yok mu? Konut ihtiyacının olmadığını nasıl belirlediniz? Yarattığınız ekonomik buhranın sonucu insanlar bırakın ev almayı yüksek fiyatlardan dolayı kiraya çıkacak yer bulamıyorlar. Dar gelirli tanımlaması yapıyorsunuz ama 16 Milyon geliri olanlar başvurabilir diyorsunuz. Siz çıkmış krizi ve yaşanan kaosu çözmek yerine halkı ötekileştirmeye çalışıyorsunuz. Bu halk sizin ayrımcı politikalarınızı yaklaşan seçimlerde sandığa gömerek size en iyi cevabı verecektir. Bundan hiç şüpheniz olmasın” dedi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket : DEVA Defne İlçe Başkanı Av. Nidal Hüzmeli  Cumhurbaşkanı Erdoğan
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol