MENÜ

Milli Eğitim Bakanı'nı Özür Dilemeye Çağırıyoruz!

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2022 13:15 Bu haber 205 defa okundu

Geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı, ataması yapılmayan öğretmenin eğitime dair anlattığı sorunlara karşı duyarsız kalmıştır.

Paylaş Paylaş Paylaş
Milli Eğitim Bakanı'nı Özür Dilemeye Çağırıyoruz!

 Anlatılan sorunlara karşı duyarsız kalmasının yanı sıra öğretmenin verdiği çiçeği almayarak Milli Eğitim Bakanı tam olarak nezaketsizlik örneği sergilemiştir.Milli Eğitim Bakanı'nı Özür Dilemeye Çağırıyoruz!

 

Eğitimdeki sorunları çözmesi gereken yetkili makamda olanların eğitime bu kadar yabancılaşmış olması; geleceğimiz, mesleğimiz adına endişe verici bir durumdur.

 

Ülkemizde ataması yapılmayan öğretmen sayısı her sene artıyor. Bu sene 100 bine yakın öğretmenimiz ücretli olarak çalışıyor.

Ataması yapılmayan öğretmenlerin çoğu  işsiz  ya  ücretli öğretmen ya da özel sektörde güvencesiz olarak çalışıyor.

 

Bu kadar öğretmen açığı varken bu açığın ücretli öğretmenlikle  giderilmeye çalışılması doğru değildir. Oysa bakanlığın yapması gereken nettir. Ücretli öğretmenlik yerine kadrolu öğretmen ataması yapması. Bu bağlamda bakanlık tüccar mantığını terk edip sosyal devlet olgusuna uygun bir şekilde ciddi bir öğretmen alımı yapmalıdır.

 

Bu bağlamda öğretmenimizin talebi hepimizin talebidir. Bakanın bu nezaketsiz tavrı nedeniyle önce kendisini özür dilemeye daha sonra öğretmenlerin sorunlarına ciddiyetle eğilmeye ve çözme iradesi göstermeye davet ediyoruz ...

Eğitim Sen Hatay Şube Yürütme Kurulu

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol