MENÜ

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN AÇIKLAMA

Yayınlanma Tarihi : 07.07.2022 00:00 Bu haber 149 defa okundu

 Halkın Ve Halkın Bir Parçası Olarak Bizlerin, Her Türlü Can Ve Mal Güvenliğini Sağlamakla Görevli Değerli Güvenlik Güçleri...

Paylaş Paylaş Paylaş
SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN AÇIKLAMA

Hatay sağlık çalışanlarının bağlı olduğu sivil toplum kuruluşları ortak basın açıklaması düzenledi  

il Sağlık Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında; Konya Şehir Hastanesi’nde, görev yaptığı esnada hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda katledilen Dr. Ekrem Karakaya’yı kaybetmenin derin üzüntüsü ve aynı zamanda öfkesi içinde oladularına yer verilirken; Sağlık Bakanlığını defalarca uyardıklarını. Sağlıkta şiddetin münferit bir olgu olmadığını, bunun toplumsal bir sorun olduğunu, gerekçeleriyle birlikte ortaya koyuldu  ve şu ifadelere yer verildi..

Yapılan Basın Açıklması Aynen Şu Şekilde: ''Değerli meslektaşlarım, Değerli basın mensupları,

Halkın ve halkın bir parçası olarak bizlerin, her türlü can ve mal güvenliğini sağlamakla görevli değerli güvenlik güçleri,
Bizlere güvenli çalışma koşulları oluşturması gereken sağlığın yöneticileri.  
Üzgünüz, Yastayız, Öfkeliyiz!
Dün Konya Şehir Hastanesi’nde, görev yaptığı esnada hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda katledilen Dr. Ekrem Karakaya’yı kaybetmenin derin üzüntüsü ve aynı zamanda öfkesi içindeyiz, yas tutuyoruz.
Dün sadece Dr. Ekrem Karakaya değil, Av. Servet Bakırtaş’ta görevi başında katledildi. Tüm hukuk camiasına başsağlığı diliyoruz.
Biz sağlık emek ve meslek örgütleri olarak; bu şiddet sarmalının genişlemesi karşısında Sağlık Bakanlığını defalarca uyardık. Sağlıkta şiddetin münferit bir olgu olmadığını, bunun toplumsal bir sorun olduğunu, gerekçeleriyle birlikte tekrar tekrar ifade ettik. Sağlık kurumlarında meydana gelen silahlı saldırıların artışı nedeniyle bu konuda önlemler alınmasını ve 6136 sayılı yasada değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifleri önerdik. Ancak tüm uyarılarımız görmezden gelindi, bilinçli bir yaklaşımla şiddetin kaynağı toplumsal bağlamından koparılarak sorun bireylere indirgendi.
Sorumlular bu durumu arada bir twit atmak, kınamak dışında bir adım atmadı. Twit atmanın, kınamanın bir işe yaramadığının ve sağlıkta şiddet olgusunun çığırından çıktığının bakanlık da farkında. Sağlıkta şiddet istatistiklerinin yer aldığı “Beyaz Kod” verileri tüm ısrarlarımıza rağmen toplumla paylaşılmamaktadır. Sorumluların bu yaklaşımı bugün yeniden bir cinayetle sonuçlandı.
 
Sağlık alanında artan şiddet iklimi, bizlerin sadece çalışma koşullarını bozmakla kalmamış, can güvenliğimizi de ortadan kaldırmıştır. Her anlamıyla tıkanan sağlık sisteminin tüm sorumluluğu hekimlerin ve sağlık emekçilerinin omuzlarına yıkılmakta, bu durum bizleri hedef haline getirmekte ve bizlere, şiddet, ölüm, çaresizlik ve umutsuzluk olarak geri dönmektedir.
Bugün yeniden ve daha güçlü bir şekilde söylüyoruz:
Hekimlere, sağlık emekçilerine en ufak bir zarar gelmesine tahammülümüz yoktur. Şiddet daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi, öngörülebilir ve önlenebilir toplumsal bir sorundur.
Güvenli çalışma alanı sağlamak sağlığı yönetenlerin sorumluluğundadır. Sağlık Bakanı başta olmak üzere sorumluluğunu yerine getirmeyen yetkililer derhal istifa etmelidir. Bizler bu konuda, yaşam hakkımız ve güvenli çalışma koşulları için, gücümüzü; her yerde, her koşulda, hep birlikte göstermeye hazır olduğumuzu bir kere daha belirtiyoruz. Bu çerçevede bugün ve yarın ülke genelinde iş bırakıyoruz!
Dr. Ekrem Karakaya’nın ailesine ve tüm sevenlerine taziyelerimizi iletiyoruz. Şiddet karşısındaki taleplerimize kulak tıkayanlardan, söylemleri ve yaptıklarıyla şiddeti teşvik edenlerden, mücadelemizi yükselterek hesap soracağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.''
 
Hatay Tabip Odası
Hatay Diş Hekimleri Odası
Hatay Eczacılar Odası
SES Hatay Şubesi
Hekimsen İl Temsilciliği
Hekim Birliği Sendikası İl Temsilciliği
Genel Sağlık İş İl Temsilciliği
Hatay Aile Hekimleri Derneği

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol