MENÜ

TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİN’DE TAYVAN’LI EĞİTİMCİLER. TAHTA BAŞINDA.

Yayınlanma Tarihi : 27.01.2023 13:18 Bu haber 1183 defa okundu

Hatay’ın Reyhanlı İlçesinde Bulunan Tayvan Kültür merkezi  Tayvan’dan gelen ziyaretçi Akımına uğradı. Gönüllül ziyaretçiler Dayuan Uluslararası Kıdemli Lisesi

Paylaş Paylaş Paylaş
TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİN’DE  TAYVAN’LI EĞİTİMCİLER. TAHTA BAŞINDA.

Başkan Yardımcısı: Wen YiTAYVAN KÜLTÜR MERKEZİN’DE  TAYVAN’LI EĞİTİMCİLER. TAHTA BAŞINDA.

Uluslararası İlişkiler Başkanı (IBDP): Ching Yu ziyaret Esnasında Tayvan’daki Eğitimi değerlendirirken Şunları söyledi;TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİN’DE  TAYVAN’LI EĞİTİMCİLER. TAHTA BAŞINDA.

Tayvanlı öğrenciler matematik, fen ve okuryazarlık alanlarında dünyanın en iyi sonuçlarından birini elde ettiler. Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA), 15 yaşındaki öğrencilerin akademik performanslarının dünya çapında bir değerlendirmesi. Tayvan, OECD ortalaması 493'e kıyasla 523,7 puan alan ortalama öğrenci ile okuryazarlık, matematik ve fen bilimleri okumada en iyi performans gösteren OECD ülkelerinden biridir. OECD ülkeleri. Mevcut kanun sadece dokuz yıllık bir eğitim öngörmesine rağmen, ortaokul öğrencilerinin yüzde 95'i meslek lisesine devam ediyor,TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİN’DE  TAYVAN’LI EĞİTİMCİLER. TAHTA BAŞINDA.

Tayvan'da, ebeveynlerin iyi bir eğitim almanın Tayvanlı aileler için çok yüksek bir öncelik ve çocuklarının hayatında önemli bir hedef olduğuna inandıkları Konfüçyüsçü eğitim paradigmasına bağlı kalarak.Tayvan'daki birçok ebeveyn, çocukları okulda daha iyi notlar almak istiyorsa, çaba ve ısrarın doğuştan gelen yetenekten daha önemli olduğuna inanıyor.  Bu inançlar, ebeveynleri çocuklarının okuldaki genel akademik performansı hakkında düzenli olarak takip ettikleri için öğretmenler, rehberlik danışmanları ve okullar tarafından paylaşılır. Birçok ebeveynin çocukları için yüksek beklentileri vardır, akademik başarıya vurgu yapar ve çocuklarının en yüksek notları almasını sağlayarak çocuklarının akademik gelişimine aktif olarak müdahale eder ve çocuklarını üniversiteye göndermek için borç para almak da dahil olmak üzere büyük fedakarlıklara devam ederler.TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİN’DE  TAYVAN’LI EĞİTİMCİLER. TAHTA BAŞINDA.

Tayvan'ın tanıtımındaki rolü nedeniyle ekonomik gelişme, yüksek test sonuçları ve yüksek üniversiteye giriş oranı, Tayvan'ın eğitim sistemi övgüyle karşılanıyor. 25-64 yaş arası Tayvanlıların yüzde 45'i lisans veya daha yüksek bir dereceye sahipler.TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİN’DE  TAYVAN’LI EĞİTİMCİLER. TAHTA BAŞINDA.

Bizlerin Eğitimle ilgili hiç bir sorunumuz yok. Durum böyle olunca. Bizler Acaba Tayvan Kültür Merkezi için ne yaoabiliriz diğe. Merkeze ziyaret kararı Aldık.TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİN’DE  TAYVAN’LI EĞİTİMCİLER. TAHTA BAŞINDA.

Tayvan Kültür Merkezinde Kısa bir dönem için ziyaretde bulunduk. Bu esnada çocuklarla oyun oynarken dil Eğitimi ve Tayvanı tanıtan objelerle beraber güzel faydalı, Etkinlikler yaptık. Tayvan’a özgü olan, Oyunlar ve çocukların sevdiği  şekerlerle oyun oynayarak harika zaman geçirdik. Ara  Ara online üzerinden çocukların Kaynaşması için Dil Eğitimi organizasyonları yapıyorduk. Onlarla yüz yüze böyle bir çalışma yapmak beni ve Yönetici Arkadaşımı çok heyacanlandırdı. Hayatımızda belki de yaşadığımız çok önemli bir eğitim deneyimi olacak. Umarım bundan sonra da Tayvan Kültür merkezi Aracılığıyla  daha farklı projelerde yer alırız. Farklı Eğitim Çalışmaları yaparak, Burada ki Çocuklarımıza yön vermiş oluruz. Kısa dönemde bizim için çok büyük bir Tecrübe oldu. Tekrar gelmeyi Düşünüyoruz. Bize Bu olanağı saglayan Tayvan Kültür Merkezi Koordinatörü PR.DR.CHİU CHEN YU Beyefendiye çok Teşekkür ediyoruz.TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİN’DE  TAYVAN’LI EĞİTİMCİLER. TAHTA BAŞINDA.TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİN’DE  TAYVAN’LI EĞİTİMCİLER. TAHTA BAŞINDA.TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİN’DE  TAYVAN’LI EĞİTİMCİLER. TAHTA BAŞINDA.TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİN’DE  TAYVAN’LI EĞİTİMCİLER. TAHTA BAŞINDA.TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİN’DE  TAYVAN’LI EĞİTİMCİLER. TAHTA BAŞINDA.TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİN’DE  TAYVAN’LI EĞİTİMCİLER. TAHTA BAŞINDA.TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİN’DE  TAYVAN’LI EĞİTİMCİLER. TAHTA BAŞINDA.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol