MENÜ

TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNİN BAŞARI ANAHTARI DR CHIU CHEN YU

Yayınlanma Tarihi : 26.08.2022 00:00 Bu haber 155 defa okundu

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Tayvan Kültür Merkezi Her yeni güne bir Başarıya imza atıp. İlkleri başarıyla tamamlıyor. Bu başarının mimarı da Tayvan Kültür Metkezi koordinatörü, PROF.Dr. CHIU CHEN YU, Yapılan her projeyi sanki Elinde bir büyülü deynek varmış gibi hayata geçiriyor. Gün geliyor, Kadınlara uyum çalışması kavramında el sanatları. Gün geliyor. Çovuklara festivallerle gönüllerinde taht kuruyor. Öyle ki ona sorduğunuz da şunu dile getiriyor;
Çalışmak için ayrı bir zamana ihtiyacınız yoktur; hem özel hem de profesyonel hayatınız 7/24 olmalıdır. Asıl konu, her birine doğru zaman ayırarak her bir günün ne kadar farklı olacağını görmektir.”
Hayat uzun soluklu, macera dolu bir yol herkes için. Güzel günler, mutlu anılar bir bir fotoğraflarda yer alıyor ve her doğan yeni günde umut kapıda bekliyor. Herkese göre hayatın bir anlamı ve de doğruları var. Sadece anın önemini kavrayanlar ise oldukça şanslı görülüyor. Hayatın anlamını çözmeye çalışan birçok kişinin ise buluştuğu ortak bir nokta var, o da başarı. Her başarı kişiye göre önem kazanıp kaybederken başarının getirdikleri bu yönde değişmeye devam ediyor. Küçük başarılar büyük sevinçleri doğuruyor, hiç beklenmeyen anlarda kahkahalar havada uçuşuyor. Tek bir kelime ile ifade edilen ama birçok kişinin yıllarını verdiği başarı olarak adlandırılan kavramın arkasında aslında dev bir kadro bulunuyor. Bu dev kadro tarafından başarı sözleri ne kadar sık kullanılırsa sahnede göze çarpanlar da o kadar mutluluk verici oluyor. Her geçen gün ağırlaşan hayat şartlarında başarı sözleri motivasyon için de ayrı bir anlam kazanıyor. Sevdiklerinizin en başarılı olduğu işin arkasında belki de sizin söylediğiniz tek bir cümle yatıyor. En küçük hareketin başarı üzerinde etkili olması bazen bizi korkutsa da aslında elimizde bulunan bu fırsatı iyi değerlendirmek gerekiyor. Kulaktan kulağa, dilden dile dolaşan başarı sözleri kısa ya da uzun olarak karşımıza çıkıyor.
Bazen tek bir kelime satırlarca söylenen cümlelerin önüne geçebiliyor. Hayatın her yeni günde bize ne getirdiğini bilmesek de sevdiklerimizin bize sunmuş olduğu o eşsiz güven duygusu her daim en büyük destekçimiz oluyor. Katedilmesi gereken uzun yollar, zahmetli dönemeçler zafere giden yolun olmazsa olmazları. Bu yolun sonunda ise güneş gibi parlayan başarı tebrik sözleri gözyaşlarının mutluluktan akmasını sağlıyor. İster bu yola yeni çıkmış, ister yolu yarılamış, isterseniz yolu çoktan bitirmiş olun. Her aşamada sizi bekleyen zorluklar olduğu kadar yüzünüzde tatlı bir tebessüm bırakacak anlar da bulunuyor. Yeni yürümeye başlayan bir bebek gibi düşe kalka ilerlenen yolun sonunda ise özgürlüğe koşmak yer alıyor. Her türlü zorlukta ben yapabilirim diyen başarılı kadın sözleri tüm kadınlara umut olmaya devam ediyor. Başarının elbette cinsiyeti olmadığı gibi yeri ve zamanı da olmuyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİNİN BAŞARI ANAHTARI DR CHIU CHEN YU
Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol