MENÜ

“ Hürriyet Sağlık-Sen Deprem Bölgesinde İş Bırakıyor. ”

Yayınlanma Tarihi : 13.03.2024 23:37 Bu haber 89 defa okundu

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve toplam 10 ilde etkili olan büyük deprem felaketinin ardından özellikle en çok yıkımın gerçekleştiği başta Hatay Merkez olmak üzere birçok bölgede sağlık çalışanlarının halen birçok sorununun çözüme kavuşmadığı deprem bölgesinde Hürriyet Sağlık-Sen 15 Mart 2024 Cuma günü 1 günlük iş bırakma eylem kararı aldığını açıkladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
“ Hürriyet Sağlık-Sen Deprem Bölgesinde İş Bırakıyor. ”

Hürriyet Sağlık-Sen Genel Merkezi’nden Yapılan Açıklamada;“ Hürriyet Sağlık-Sen Deprem Bölgesinde İş Bırakıyor. ”

“Milletçe yaşamış olduğumuz yüzyılın felaketi olarak adlandırılan büyük deprem felaketinin ardından bir yılı aşkın bir süre geçmiş olmasına rağmen deprem bölgesinde bu felaketi yaşayan ve burada görev yapan sağlık çalışanlarımızın ne yazık ki hiçbir sorununun çözüme kavuşturulmadığını görmekteyiz.

Depremde kamu ve özel birçok hastanesi yıkılan ve Hatay İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre toplam 62 adet ASM’nin yıkıldığı veya ağır hasarlı olarak kullanılamaz durumda olduğu tek şehir olan Antakya’da sağlık çalışanları yokluk içerisinde yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor. Aylarca sahra hastanesi olarak hizmet alan depremzedelerin çilesi sadece bununla bitmiyor. Özellikle 1. Basamak sağlık kuruluşlarında ASM’leri yıkılan ve kullanılamayan tek ilçe olan Antakya’da 62 ASM kullanılamaz durumda olduğu gibi tüm ASM’ler deprem sonrası ayrıca talan edilmiş ve aile hekimlerimizin nesi var nesi yoksa çalınmıştır.

Sağlık Bakanlığı’nın yazılı emri ve Cumhurbaşkanlığı’nın talimatlarına rağmen diğer tüm deprem bölgesinin aksine Hatay Merkez ilçede görev yapan aile hekimlerine son 3 aylık cari ödemeleri hukuksuz bir şekilde eksik ödenmiştir. Yine çalışacak bir hizmet binası olmayan, kendi bölgesi dışında konteynerlerde çalışmak zorunda kalan, ASÇ’lerin öldüğü, istifa ettiği veya başka şehre taşındığı bir ortamda buradaki aile hekimlerimizin sanki tüm yaşam ve çalışma koşulları normalmiş gibi tüm performans kriterlerini tam olarak karşılamalarının beklenmesinin hiçbir insani yönü yoktur. Maalesef birçok sağlık çalışanımızın da barınma sorunları halen çözüme kavuşturulmuş değildir.

Sağlık Bakanlığı, evvela Hatay İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da ifade edildiği üzere aile sağlığı merkezlerini yeniden yaparak veya kullanılabilir hale getirerek bu sorunu çözmesi gerekirken tüm aile hekimlerimizi ve aile sağlığı çalışanlarımızı kaderine terk ederek adeta ikinci bir yıkıma sebep olmuştur.”

Sayın Bakan Dr. Fahrettin KOCA’dan talebimizdir.

“ Sayın Bakan, lütfen artık deprem bölgesinin sesine kulak verin. Sağlık çalışanlarımıza yapılan bu zulme son verin. Bir an önce deprem bölgesindeki tüm sağlık kuruluşlarını gerektiği gibi aktif hale getirin ve 2023 yılında üçer aylık dönemlerle uzatmış olduğunuz ve 31 Ocak 2024 yılında sona eren performans değerlendirmesini muafiyetinin 2024 yılı sonuna kadar ve tek seferde koşulsuz olarak uzatılmasını talep ediyoruz.

Bugüne kadar olduğu gibi iş bırakma dâhil her türlü yasal hak ve eylemlerimizle sağlık çalışanlarımızın sesi olmaya ve mücadeleye devam edeceğiz. Bugünlük bir gün iş bırakma eylememizin daha fazlasına ve tekrarına gerek kalmamasını temenni ediyoruz.

İş bırakma eyleminin gerçekleşeceği 15 Mart Cuma günü deprem bölgesi Hatay İlinde ayrıca Hürriyet Sağlık-Sen ve Hatay Tabip Odası ortak katılımıyla saat 11:00’de Hatay İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir de basın açıklaması yapılacaktır.

Hürriyet Sağlık-Sen  

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol