MENÜ

TÜM DEPREM BÖLGESİNDE GÖREVLİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 2024 YILI SONUNA KADAR TAVANDAN TEŞVİK ÖDEME YAPILMALI

Yayınlanma Tarihi : 01.09.2023 09:25 Bu haber 236 defa okundu

Hürriyet Sağlık-Sen’in deprem bölgesi illerde yapmış olduğu saha çalışmalarında sağlık çalışanlarının sorunları ve beklentilerine yönelik çarpıcı tespitler ortaya çıktı. Sağlık çalışanlarına sağlanan desteklerin yetersiz kaldığı ve halen maddi ve manevi yönden büyük kayıplar veren sağlık çalışanlarının özellikle deprem sonrası yıkımın çok ve ağır olduğu şehirlerde toparlanma sürecinin henüz tamamlanmadığı görüldü.

Paylaş Paylaş Paylaş
TÜM DEPREM BÖLGESİNDE GÖREVLİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 2024 YILI SONUNA KADAR TAVANDAN TEŞVİK ÖDEME YAPILMALI

Hürriyet Sağlık-Sen Hatay İl Başkanı Mihrican ÖZDEMİR, saha çalışmalarında elde etmiş oldukları tespitlere ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“ Malumunuz olduğu üzere 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde yüzyılın felaketi olarak adlandırılan büyük bir deprem yaşadık. Birçok ilimiz doğrudan bu felaketi yaşayarak maddi ve manevi olarak birçok kayıplar verdik. Deprem bölgesinde görev yapan sağlık çalışanlarına 6 ay boyunca ödenen cüzzi de olsa deprem tazminatının yanı sıra OHAL ilan edilen süre zarfında teşvik ödemelerinin eksiksiz yatırılması ile bir nebze olsun sağlık çalışanlarımıza ekonomik olarak destek sağlanmıştır.

Çoğu sağlık çalışanımız çalıştığı hastanenin enkazı altında kalarak ya deprem şehidi oldu ya da ağır yaralı olarak kurtarıldı. Keza birçoğu ailesinden birçok yakınını kaybetti. Neredeyse tamamına yakını ise ya ev sahibi olarak ya da kiracı olarak evini kaybetti. Geldiğimiz noktada ise sağlık çalışanlarımıza sağlanan destekler maalesef halen yetersiz kalmaktadır.  

Hatay dışındaki hemen hemen tüm deprem bölgesinde hayatın normalleşmeye başlaması hız kazanmış olsa da hala Hatay’da özellikle merkez ilçe Antakya’da %80 oranında şehir tamamen yıkılmıştır. Diğer merkez ilçe Defne’ye hızlı bir şekilde prefabrik bir hastane yapılmış olsa da Antakya ilçesinde sağlık hizmetleri 2 ayrı sahra hastanesinde konteyner yapıların içinde verilmektedir. Keza tüm deprem bölgesinde şu an sağlık hizmetleri oldukça güç şartlar altında verilmeye devam ediyor.

Tavandan Teşvik Ödeme Deprem Bölgesindeki Tüm Sağlık Çalışanlarına da Verilmeli.

Yeni açılan Defne İlçesi Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarına Sayın Bakanımızın yetkisini kullanarak sağladığı imkânlarla teşvik ödemeleri tavandan ödenmektedir. Bu kararı ve uygulamayı yerinde bularak destekliyor ve tebrik ediyoruz. İşte tam da bu noktada daha zor olan konteyner koşullarında ve hemen yanı başlarındaki diğer ilçe olan Antakya’da görevli sağlık çalışanları ise maalesef nerdeyse aynı teşvik ödemenin yarısı kadar bile olmayan bir ödeme almaktadırlar.  

Tüm sağlık çalışanlarımız aynı beklenti içerisinde ve tavandan teşvik ödemenin eşit şekilde tüm deprem bölgesinde verilmesini talep etmektedir. Yıkımın çok fazla olduğu ve barınma sorununun halen çözülmediği ve nizami koşulların henüz haiz olmadığı Hatay ili başta olmak üzere tüm deprem bölgesindeki Adıyaman, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır ve Elazığ illerindeki özellikle ağır yıkımın ve kayıpların yüksek olduğu yerler başta olmak zere tüm sağlık çalışanlarına en azından 2024 yılı sonuna kadar teşvik ödemenin herhangi bir kritere bağlı olmaksızın tavandan ödenmesi zaruri ve elzemdir.  

 

 

 

 

Tavandan Teşvik Ödemesi Herhangi Bir Ön Koşul Olmadan ve Başka Bir Kriter Olmadan Verilmelidir.                                                                                      

Zaten birçok maddi ve manevi kayıpları olan, barınacak güvenli bir yaşama sahip olmayan fakat tüm bunlara rağmen büyük bir özveri ile işini sadakatle yerine getiren sağlık çalışanlarının gerek iş barışı anlamında eşitliğin sağlanması ve gerekse maddi olarak desteklenerek bir nebze olsun hayata tutunmasına katkıda bulunmak amacıyla ve aynı zamanda insani bir yaklaşım sergilenmesi adına Hürriyet Sağlık-Sen olarak 1. Basamak sağlık kuruluşları da dâhil olmak üzere deprem bölgesinde görevli tüm sağlık çalışanlarına 2024 yılı sonuna kadar teşvik ödemesinin tavandan yapılmasına dair resmi yazımız Genel Merkezimiz tarafından Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü’ne ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’ne verilmiştir. Konuyu en zamanda Sayın bakanımızın da bizzat kendisine ileteceğiz ve takipçisi olmaya devam edeceğiz. “

Hürriyet Sağlık-Sen’in oldukça yerinde ve gerçekçi olan bu talebine Sağlık Bakanlığı tarafından nasıl bir karşılık verileceği şimdiden merak konusu olmaya başladı. Bu talep deprem bölgesinde çalışan sağlık personelleri tarafından sevinçle karşılanırken olumlu sonuçlanması için de temennilerde bulundular.

 

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol