MENÜ

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi DIFA55+ Projesinin Çogaltıcı Etkinlik Organizasyonuna Ev Sahipliği Yaptı.

Yayınlanma Tarihi : 10.10.2022 13:25 Bu haber 468 defa okundu

Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi, ‘ 55 Yaş Üstü Yetişkinler İçin Dijital Kolaylaştırıcı’ Erasmus+ projesi kapsamında ilgi çekici ve aktif öğrenmenin oluşturulmasına yönelik geliştirilen  ‘Dijital Kolaylaştırıcı Araç Seti’ adlı birinci fikri çıktıyı yaygınlaştırmak amacıyla "Dijital kolaylaştırıcının becerilerinin geliştirilmesi" adlı Çogaltıcı Etkinlik organizasyonunu 23 Eylül 2022 tarihinde Adana'da gerçekleştirdi.  

Paylaş Paylaş Paylaş
Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi DIFA55+ Projesinin Çogaltıcı Etkinlik Organizasyonuna Ev Sahipliği Yaptı.

Modern teknolojileri kullanmak isteyen ileri yaş yetişkinlere dijital teknolojinin yardımıyla becerilerini geliştirme fırsatı sunulmasını ifade eden DIFA55+ projesi, eğitimcilere dijital öğretim becerilerini geliştirmek için daha iyi araçlar sağlamayı amaçlarken, 55 yaş üstü yetişkinleri de bu öğrenme sürecine dahil ederek sosyal içermelerine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Proje kapsamında, yaşam boyu öğrenmeye sınırlı erişimi olan yetişkinlerin dijital dönüşüme uyum sağlama becerilerinin geliştirilmesi hedeflenen 2021-1-RO01-KA220-ADU-000035297 referans numaralı "55 Yaş Üstü Yetişkinler için Dijital Kolaylaştırıcı" adlı proje, 01.11.2021-31.10.2023 dönemi için  ERASMUS+ kapsamında Avrupa Birliği tarafından finanse edilmek üzere Eğitim ve Mesleki Eğitim Alanlarında Topluluk Programları Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir.Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi DIFA55+ Projesinin Çogaltıcı Etkinlik Organizasyonuna Ev Sahipliği Yaptı.

Katılımcıların uluslararası profesyonel ağ oluşturmalarına olanak sağlayan DIFA55+ Çoğaltıcı Etkinlik organizasyonuna milli eğitim yetkilileri, yetişkin eğitimi kurum temsilcileri ve öğretmenleri, belediye temsilcileri, basın mensupları ve 55 yaş üstü yetişkinlerin yanı sıra, proje konsorsiyumunda yer alan ortak ülkelerin temsilcileri  katıldı.  Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi DIFA55+ Projesinin Çogaltıcı Etkinlik Organizasyonuna Ev Sahipliği Yaptı.

Erasmus+ programının sunumuyla başlayan ve ardından ‘Dijital Kolaylaştırıcı Araç Seti’ de dahil olmak üzere DIFA55+ projesinin sonuçlarıyla devam eden etkinlik, dijital teknolojinin yetişkin eğitimine dahil edilmesinin önemine değinilen panel oturumuyla sona erdi. Panelde, katılımcılar kendilerini teknolojiden yararlanmaya teşvik eden, alanda uzman kişilerden bilgi alma fırsatı buldular.Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi DIFA55+ Projesinin Çogaltıcı Etkinlik Organizasyonuna Ev Sahipliği Yaptı.

DIFA projesi, eğitimcilerin yetişkinler için ilgi çekici öğrenme etkinlikleri oluşturmasına ve paylaşmasına olanak tanıyacak yenilikçi bir dijital eğitim ekosistemi geliştirmeyi, test etmeyi ve uygulamayı amaçlamaktadır. Bunu sağlamak için eğitimciler ve diğer yetişkin eğitimi personeli dijital beceriler geliştirmeli ve dijital eğitime uyarlanmış uygun öğretim yöntemlerini ve araçlarını kullanmalıdırlar. Projenin kapsamı, dijital pedagojileri kullanarak öğrenme deneyimlerinin nasıl tasarlanacağına dair ortak bir anlayışa sahip olmaktır. Bu ortak hedef, ilgi çekici öğrenme deneyimleri yaratmak amacıyla öğrenme ve dijital pedagojideki en iyi uygulamaları paylaşmak için ortak kuruluşlardan eğitimcileri bir araya getirmektedir.Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi DIFA55+ Projesinin Çogaltıcı Etkinlik Organizasyonuna Ev Sahipliği Yaptı.

Köstence, Romanya'dan 'Team4Excellence’ Derneği koordinatörlüğünde yürütülen proje , Türkiye'den 'Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi’, 'İspanya'dan Formative Footprint’ ve Marasesti'den 'Voluntariat Pentru Viata’ uzmanlığı sayesinde, yetişkin eğitimi alanında çalışan eğitimciler ve diğer yetişkin eğitimi personeli, dijital becerilerini geliştirebilecek ve ileri yaş yetişkinleri dijital dönüşüm yolunda desteklemek için uygun öğretim yöntemlerini kullanabileceklerdir.Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi DIFA55+ Projesinin Çogaltıcı Etkinlik Organizasyonuna Ev Sahipliği Yaptı.

DIFA55+ Projesinden Beklenen Sonuçlar

Dijital eğitimde, yeni dijital pedagoji bilgilerini uygulamak için eğitimcilerin dijital yeterliliklerinin artırılması, dijital dönüşümü geliştirmek için ortak kurumların kapasitelerinin geliştirilmesi, ortak hedeflere sahip eğitim personeli ile ağ oluşturulması ve iletişim ve kültürel farkındalık alanlarında katılımcıların çok dilli yeterliliklerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol