MENÜ

MKÜ, 14. Türk Tıp Tarihi Kongresi’ne Ev Sahipliği Yapıyor

Yayınlanma Tarihi : 07.06.2022 00:00 Bu haber 177 defa okundu

Türk Tıp Tarihi Kurumu ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinin ortak olarak düzenlediği 14. Türk Tıp Tarihi Kongresi 8-11 Haziran 2022 tarihlerinde Hatay’da gerçekleştirilecek.
4 gün sürecek olan 14. Türk Tıp Tarihi Kongresi Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek. Kongrede ortak oturumlar ve paralel oturumlarda Türk Tıp Tarihinin gelişimi ve yenilikler konusunda söyleşiler yapılacak.

Paylaş Paylaş Paylaş
MKÜ, 14. Türk Tıp Tarihi Kongresi’ne Ev Sahipliği Yapıyor

1938 yılında, Ord. Prof. Dr. A. Süheyl Ünver tarafından kurulan Türk Tıp Tarihi Kurumu; ülkemizin, alanındaki en köklü kurumu olarak öne çıkıyor. Düzenlediği ulusal ve uluslararası toplantılarla araştırmacıları ve akademisyenleri bilimsel platformda bir araya getirerek Türk Tıp tarihine önemli katkılar sağlamaktadır.

Eski Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sadık Nazik’in kongre sekterliğini yapacağı kongre etkinlikleri ülkemizin tarihi, sosyal ve kültürel mirasına sahip çıkmak amacıyla bugüne kadar İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Edirne, Kayseri, Konya ve Sivas gibi çeşitli kentlerde yapıldı.

Hepsi çok değerli miraslar barındıran farklı şehirlerde düzenlenen toplantılar yerelden de katılım ve katkı yapılmasını sağlarken, yörenin tıp tarihi ve folklorik tıbba katkıları ortaya koyması ve bu alanda çalışan araştırmacılara fırsat sağlanmasını da amaçlanmakta.

Birkaç defa Covid Pandemisin nedeniyle ertelenen kongre hakkında DR. Sadık Nazik yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Türk Tıp tarihi kongre çalışmalarımızı bugüne kadar İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Edirne, Kayseri, Konya ve Sivas gibi şehirlerimizde gerçekleştirdik. Tüm bu amaçlarla medeniyetlerin beşiği olarak tanımlanan Antakya, Hatay’da önce 10-13 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştirmeyi planladığımız ancak tüm dünyayı etkileyen COVID-19 pandemisi nedeni ile birkaç kez ertelemek zorunda kaldığımız kongremizi 8-11 Haziran 2022 tarihlerinde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştiriyoruz. Açılışını 8 Haziran saat 09.30-10.30 arasında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapacağımız 14. Türk Tıp Tarihi Kongresi’ne katılımınızdan mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol