MENÜ

VİCDAN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜVENCE ALTINA ALINACAK

Yayınlanma Tarihi : 05.02.2023 18:44 Bu haber 253 defa okundu

CHP’li Parlar’dan laiklik ilkesinin kabulünün 86. yıl dönümü mesajı

Paylaş Paylaş Paylaş
VİCDAN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜVENCE ALTINA ALINACAK

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili A. Adayı Dr. Hasan Ramiz Parlar, devletin tüm inançlara ve bireysel tercihlere eşit mesafede durması gerektiğini belirterek, “CHP iktidarında din ve vicdan özgürlüğü güvence altına alınacak. Siyaset ve din ayrı tutulacak, dinin siyasete alet edilmesine izin verilmeyecektir.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili A. Adayı Dr. Hasan Ramiz Parlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin 5 Şubat 1937'de laik bir devlet olarak tanımlanması ve bu kavramın anayasada kalıcı bir şekilde yerini almasının 86. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyada yaşanan iç çatışmaların laiklik olmadan demokrasinin, demokrasi yaşatılmadan laikliğin güvence altına alınmayacağını açıkça ortaya koyduğuna işaret eden Parlar, şunları kaydetti: “5 Şubat 1937 tarihinde Anayasada yapılan değişiklikle devletin cumhuriyetçi, milliyetçi, halkçı, devletçi, lâik ve inkılâpçı olduğu bir devlet olduğu kabul edilerek devletin laikleştirilmesi sağlandı. CHP iktidarında din ve vicdan özgürlüğü güvence altına alınacaktır. Siyaset ve din ayrı tutulacak, dinin siyasete alet edilmesine karşı çıkılacaktır. Devlet tüm inançlara ve bireysel tercihlere eşit mesafede duracak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu ilke çerçevesinde hareket etmesi sağlanacaktır. Kurum, çoğulcu ve kapsayıcı bir yapıya kavuşturulacak, gündelik siyasetin dışında tutulacaktır. Laik ve demokratik Cumhuriyet’imizin ilke, değer ve kurumlarına her koşulda sahip çıkacağız.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol