MENÜ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Yayınlanma Tarihi : 14.07.2023 18:21 Bu haber 278 defa okundu

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yanıtlanmasını Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 99 uncu maddeleri gereğince talep ederim.     

Paylaş Paylaş Paylaş
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Melih MERİÇ  Gaziantep Milletvekili

Türkiye’de atama bekleyen ve mağdur olan branşlardan birisi de beden eğitimi öğretmenleridir. Öğretmen atamalarında beden eğitimi öğretmenliği branşına düşük kontenjan açılması ve açılan bu kontenjanın yüzde 10’nun Milli Sporcularımıza ayrılması, burada da önceliğin “olimpik spor” dallarına verilmesi çeşitli adaletsizlikler ve mağduriyetler yaratmaktadır. Örneğin branşları “olimpik olmayan”, “tekvando, muaytai, hentbol, wushu, kickboks, buz hokeyi, korfbol, bocce” gibi branşlarda çok önemli başarılar kazanan Milli sporcularımız açılan %10’luk kontenjan içeresinde yer alamamaktadırlar.  

Gerek olimpik gerekse olimpik olmayan branşlardaki Milli sporcularımız elde ettikleri yüksek başarılarla ülkemizin tanıtımına büyük katkı sunduğu gibi, milletimizi de gururlandırmaktadırlar. Ancak öğretmen olarak atanamayan Milli sporcularımız ne yazık ki sporu bırakmak zorunda kaldıklarında hayatlarını idame ettirebilmek için başka işlerde çalışmak zorunda kalmaktadırlar. Bu haksızlığın ve mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir.

 Konuya ilişkin olarak;

1. 2019-2021 yılları arasında, yıllar bazında kaç beden eğitimi öğretmeni atanmıştır? Bunların içerisinde kaçı Olimpik ve olimpik olmayan branşlardaki Milli Sporcumuzdur?  

2. 2022-2023 yılında kaç öğretmen ataması yapılacaktır? Beden eğitimi öğretmenlerine ne kadar kontenjanı ayırılacaktır? Milli Sporcularımıza ayrılan kontenjan sayısı nedir?

3. Son iki yılda kontenjan ayrıldığı halde ataması yapılmayan Milli sporcumuz var mıdır? Var ise atama yapılmama gerekçesi nedir?  

4. Olimpik ve olimpik olmayan branşlardaki Milli sporcularımızın kontenjana tabi olmadan doğrudan beden eğitimi öğretmeni olarak atanmalarına yönelik planladığınız bir çalışma var mıdır, var ise içeriği nedir?

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol