MENÜ

DEPREM KONUTLARI İNŞAATINDA TARİHİ ESER, YAPI ÇIKARSA NE OLACAK? DEPREMZEDE VATANDAŞIN MAĞDUR OLMASI ÖNLENECEK Mİ?

Yayınlanma Tarihi : 23.01.2024 17:52 Bu haber 266 defa okundu

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, deprem konutlarının inşası sırasında tarihi eser veya yapı ortaya çıkması durumunda o bölgenin SİT alanı ilan edilip edilmeyeceği ve vatandaşların mağduriyetinin nasıl önleneceği konusunu Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş Paylaş Paylaş
DEPREM KONUTLARI İNŞAATINDA TARİHİ ESER, YAPI ÇIKARSA NE OLACAK? DEPREMZEDE VATANDAŞIN MAĞDUR OLMASI ÖNLENECEK Mİ?

Konuyla ilgili soru önergesi veren Güzelmansur “6 Şubat ve sonrasındaki depremlerde adeta yerle bir olan Hatay’da kalıcı konutlar için çalışmalar başlamıştır. DEPREM KONUTLARI İNŞAATINDA TARİHİ ESER, YAPI ÇIKARSA NE OLACAK? DEPREMZEDE VATANDAŞIN MAĞDUR OLMASI ÖNLENECEK Mİ?

Ancak 8 bin yıllık geçmişe sahip olan, dünya üzerinde kurulmuş 23 medeniyetin 13’üne ev sahipliği yapan Hatay’ın toprak altında kalan gizli tarihinin kazdıkça ortaya çıktığı aşikârdır. DEPREM KONUTLARI İNŞAATINDA TARİHİ ESER, YAPI ÇIKARSA NE OLACAK? DEPREMZEDE VATANDAŞIN MAĞDUR OLMASI ÖNLENECEK Mİ?

Dolayısıyla rezerv yapı ilan edilen bölgelerde yapılan kazılarda gün yüzüne çıkacak tarihi eser ve yapılar olması durumunda, o bölgenin SİT alanı ilan edilip edilmeyeceği ve vatandaşların mağduriyetinin nasıl önleneceği konusu kamuoyun açıklanmalıdır dedi.DEPREM KONUTLARI İNŞAATINDA TARİHİ ESER, YAPI ÇIKARSA NE OLACAK? DEPREMZEDE VATANDAŞIN MAĞDUR OLMASI ÖNLENECEK Mİ?

CHP’li Güzelmansur’un Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yönelttiği sorular şunlar:DEPREM KONUTLARI İNŞAATINDA TARİHİ ESER, YAPI ÇIKARSA NE OLACAK? DEPREMZEDE VATANDAŞIN MAĞDUR OLMASI ÖNLENECEK Mİ?

1. Hatay’da rezerv yapı ilan edilen yerlerde ve diğer kalıcı konut çalışmalarının yapıldığı bölgelerde ortaya çıkmış herhangi bir tarihi eser ya da yapı var mıdır? Detayları nelerdir?DEPREM KONUTLARI İNŞAATINDA TARİHİ ESER, YAPI ÇIKARSA NE OLACAK? DEPREMZEDE VATANDAŞIN MAĞDUR OLMASI ÖNLENECEK Mİ?

2. Rezerv yapı ilan edilen ve kalıcı konut yapımı başlayan bölgelerde tarihi eser ya da yapı ortaya çıkması durumunda izlenecek prosedür nedir?DEPREM KONUTLARI İNŞAATINDA TARİHİ ESER, YAPI ÇIKARSA NE OLACAK? DEPREMZEDE VATANDAŞIN MAĞDUR OLMASI ÖNLENECEK Mİ?

3. Rezerv yapı ilan edilen ve kalıcı konut yapımı başlayan bölgelerde tarihi eser ya da yapı ortaya çıkması durumunda, bölgenin SİT alanı ilan edilmesi nedeniyle buralardaki binalarda mülkiyeti olan vatandaşların mağdur olmasını önlemek üzere planlanan bir çalışma var mıdır? Detayları nedir?

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket : ŔMehmet Güzelmansur Hatay Milletvekili CHP Deprem
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol