MENÜ

HATAY KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ HAYAL Mİ OLDU?

Yayınlanma Tarihi : 22.11.2022 22:40 Bu haber 420 defa okundu
Uzun süredir Hatay kamuoyunun merakla takip ettiği Millet Bahçesi ile 15 Temmuz Milli İrade Parkı Arasındaki Boş Alana Ne yapılacak?

Etrafında yükselen duvarlar ve demir parmaklıklı korkuluklar yüzünden yoğun eleştirilere maruz kalan bahçede çalışmalar devam ederken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Antakya’da yapılan millet bahçesi şekilleniyor. Bir dönem Millet bahçesi içerisinde Cami yapılması da gündeme gelirken, hali hazır projede cami inşaatı çalışması gözlenmiyor. Fakat 15 Temmuz Milli irade parkı, Millet Bahçesi ve Gençlik Spor il müdürlüğü arasında kalan ve ne olacağı merak konusu olan alan için Kültür merkezi yapılması konusunda vatandaşların beklentileri söz konusu olurken, Cami yerine Kültür merkezi yapılmasının daha faydalı olacağı vatandaşlar tarafından kamuoyunda dillendiriliyor. Miilet bahçesi ile kültür merkezinin bir arada olmasının Hatay için büyük bir kazanım olacağını vurgulayan vatandaşlar Hatay'da uzun zamandır yapılması beklenen Kültür Merkezi projesinin bir an önce bu alanda konuçlandırılması için yetkililerden olumlu açıklamalar bekliyor. 

Paylaş Paylaş Paylaş
HATAY KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ HAYAL Mİ OLDU?

Aldığımız duyumlara göre Kültür Merkezi projesinin hazır olmasına ve projenin Kültür Müdürlüğünden alınmasına rağmen inşaa ve yatırım planına alınmadığı ve İl kültür müdürlüğününde hazır Kültür Merkezi projesi ile alanın dışında bırakıldığı yönünde, bu konuda Projeyi yakından takip eden milletvekillerinin Kültür merkezi konusunda açıklama yapması bekleniyor. HATAY KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ HAYAL Mİ OLDU?

 

SOSYAL DONATILAR OLACAK

İçerisinde süs havuzu ve sosyal donatılarının da yer alacağı Antakya Millet Bahçesi yıkılan Antakya Atatürk stadının yerine yapılıyor. Milli irade parkı ile birleştirilmesi planlanan millet bahçesinde gül, zeytin ve endemik bitki bahçeleri, su bahçeleri, yürüyüş ve bisiklet yolları, festival, etnospor alanı, mescit, açık otopark ve sosyal donatı alanları yer alacak.

Çevresi tamamen yüksek duvarlar ve korkuluklarla çevrili olan millet bahçesinin ana kapısının dışında 4 kapısı daha bulunuyor. Etrafındaki duvarlar ve korkuluklar yüzünden büyük eleştirilere maruz kalan millet bahçesi, korkuluklar yüzünden açık cezaevine bile benzetilmişti. Özellikle çevreciler tarafından “parkın duvarı korkulukları” olmaz eleştirilerine maruz kalan millet bahçesinin projesinin kamuoyu ile paylaşılmaması da bir eleştiri konusu olmuştu.

BOŞ ALANA CAMİ Mİ, KÜLTÜR MERKEZİ Mİ YAPILACAK?

Millet Bahçesinin yüksek duvar ve korkuluklarla çevrilen kısmının dışında kalan alana ne yapılacağı da merak konusu oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Binası’nın çevresinde millet bahçesinin korkuluklarının dışında bulunan alana ne yapılacağı konusunda şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmazken bir ara gündeme getirilen Cami inşaatı planı park çevresinde yaklaşık 2 kilometrekarelik alan içerisinde 4-5 adet Caminin mevcut olması nedeniyle yerini Kültür Merkezi’ne bıraktı. Hatay il merkezi Antakya’da özellikle büyük bir eksiklik olan Kültür Merkezi’nin bu alana yapılmasını talep eden vatandaşlar, yetkililerden bu alan için açıklama bekliyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket : hatay kültür merkezi antakya millet bahçesi
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol