MENÜ

Hüzmeli, “DEVA’da Kadınlar üzerinden Değil Kadınlar Için Siyaset Yapılır”

Yayınlanma Tarihi : 29.12.2022 15:06 Bu haber 258 defa okundu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Kadın Eylem Planı’nı açıkladı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Hüzmeli, “DEVA’da Kadınlar üzerinden Değil Kadınlar Için Siyaset Yapılır”

Böylece DEVA Partisi’nin eylem planlarının sayısı 19’u buldu. Ayrıntıları DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen anlattı. Hatay Defne Deva Partisi İlçe Başkanı AV. Nidal Hüzmeli dün açıklanan eylem planı değerlendirdi. “Kadınların sadece ‘iş bulan’ değil, ‘iş kuran’ insanlar olmasıyla ilgili de özel bir gayret gerek. Kadın girişimciyi, üreticiyi, esnafı, zanaatkârı destekleyeceğiz. Kadınımıza hak ettiği değeri kazanmasına yönelik plan ve projelerimiz öncelikli hedeflerimiz arasında olacak” dedi.Hüzmeli, “DEVA’da Kadınlar üzerinden Değil Kadınlar Için Siyaset Yapılır”

Defne İlçe Başkanı Nidal Hüzmeli Yaptığı haftalık değerlendirme toplantısında 2022 yılı ve gelecek 2023 yılında izlenmesi düşünülen parti ve ulusal politikalar hakkında genel değerlendirmelerde bulundu. Dün Deva Partisi genel merkezinde kamuoyuna tanıtılan Genel Başkan Ali Babacan ve Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen’nin sunumu yaptığı ‘Kadın Eylem Planı’ üzerinde görüşlerini açıkladı.

Hüzmeli, ”Altılı masa çatladı dedikodularına prim vermeyin”

Gündemi meşgul eden altılı masa dağılıyor söylemlerine ilişkin sorun olmadığını dile getiren Hüzmeli, “Altılı Masa çatladı, dağılacak’ dedikodularına hiç prim vermeyin. İktidarın tek alternatifi altılı masadır. Altılı masayı güçlü tutmak ve başarıya ulaştırmak ortak hedefimizdir. Eğer altılı masadaki her partinin bireysel görüşü vardır. Önümüzde 2018 seçimlerinde dağılmış ve hedefine ulaşamamış bir muhalefet profili var. Bu tartışmalara tekrar girmek kimseye bir şey kazandırmayacaktır. 2018'de denendi, hezimet meydana geldi. Bu tartışmaları yapanlara ‘2018'e bakın, ders alın. Aynı hataları tekrar etmeyelim’ diyorum. Ortak aday ve politika setiyle hep beraber seçime hazırlanalım” diye konuştu.

“Altılı masada ortak kararımız kadından sorumlu bakanlığın kurulması”

Eylem planının ayrıntılarını aktaran DEVA Partisi Defne İlçe Başkanı Nidal Hüzmeli şu açıklamalarda bulundu:

“Bir sistem değişikliğine ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Partimizin ve altılı masada da ortak kararımız kadından sorumlu bakanlığın kurulması.”

“DEVA’da kadınlar üzerinden değil kadınlar için siyaset yapılır”

“Ülkemizin tüm demokrat kadınlarını hakkın, adaletin, özgürlüğün yanına davet ediyorum. DEVA Partisi’ne davet ediyorum. DEVA’da kadınlar üzerinden siyaset yapılmaz. Bizde siyaset kadınlar için yapılır. Eşitlikçi siyaset vardır. Siyasette artçı değil, öncü olmak için tüm kadınları DEVA Partisi’ne davet ediyorum.”

“Cinsiyete duyarlı bütçeleme anlayışını benimseyeceğiz”

“Merkezi yönetim ve yerel yönetimlerde cinsiyete duyarlı bütçeleme anlayışını uygulayacağız. Merkezden yerele yansıyan bütçe katkısıyla da bu hizmetlerin her alanda kadına ulaşmasını sağlayacağız.”

Hüzmeli “Kadının sosyal hayatta var olabilmesinin önünü açılacak”

“Kadının sosyal hayatta var olabilmesinin önünü açacak önemli bir etken bakım ve kreş desteği. Bütçe payında bakım ekonomisine önemli bir yer ayırmayı ve bunu doğru yönetmeyi planlıyoruz. Cinsiyete duyarlı prim ve vergi teşvikleriyle kamu ve özel sektör ve kamunun yine diğer yetki alanlarıyla ilgili teşvikleri de düzenlemeyi planlıyoruz.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol