MENÜ

TAYVAN’LI DİŞ HEKİMLERİ KÜLTÜR MERKEZİNDE DİŞ SAGLIK EĞİTİMİ VERDİ.

Yayınlanma Tarihi : 08.05.2024 14:45 Bu haber 222 defa okundu

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan ,Tayvan Kültür merkezi uluslar Arası sağlık Eğitiminde bir ilke daha imza attı.Tayvan’dan gelen 14 kişilik bir grup Tayvanda bulunan  Türk ve Suriyeli Çocuklara diş bakımı Eğiti verdi. D

Paylaş Paylaş Paylaş
TAYVAN’LI DİŞ HEKİMLERİ KÜLTÜR MERKEZİNDE DİŞ SAGLIK EĞİTİMİ VERDİ.

iş çürükleri birçok ülkede önemli bir halk sağlığı sorunudur. Çürük ağızda klinik olarak görülebilir hale gelmeden uzun süre önceTAYVAN’LI DİŞ HEKİMLERİ KÜLTÜR MERKEZİNDE DİŞ SAGLIK EĞİTİMİ VERDİ.

başlayan kronik bir hastalıktır. Bu nedenle çürük çalışmalarının odak noktası diş çürüğünün önlenmesi ve başlangıç çürüklerininTAYVAN’LI DİŞ HEKİMLERİ KÜLTÜR MERKEZİNDE DİŞ SAGLIK EĞİTİMİ VERDİ.

remineralizasyonuna doğru yönelmiştir. Çürüğe sebep olan etkenlerin bilinmesi bu sorunun önüne geçilmesini tam olarak

önleyememektedir. Bu derlemenin amacı toplum bazlı koruyucu ağız diş sağlığı programlarında erken dönem koruyucu

uygulamaların yeri ve önemini anlatmaktır. Bu makale, tüm çocuklar ve özellikle de diş çürüğü riskinde olan çocuklar için sözlü

sağlık sonuçlarını iyileştirmek için tasarlanmış pratik tabanlı koruyucu-önleyici ağız sağlığı programlarını anlamak ve  bilgi vermek

Diş çürüğü, diş yüzeyine yerleşen ağız florası kökenli

mikroorganizmaların besinlerle alınan şekerleri

metabolize ederek asit üretmeleri sonucu diş sert

dokularında meydana gelen biyokimyasal değişimlerdir.

Diş sert dokuları, ağız ortamındaki pH değişim

dinamiklerinden sürekli olarak etkilenmektedir. Eğer pH

seviyesini kritik düzeyde tutan faktörler ortadan

kalkmaz ise, mine yapısında bulunan minerallerin fazla

miktarda kaybı gözlenerek diş çürüğünün tipik

karakteristiği olan mine dokusu kaybı ve kavitasyon

meydana gelmektedir. Bu nedenle diş Diş çürüğü,

aynı zamanda dünyanın en yaygın bakteriye. Açıktır.Çocukların diş sağlığı, genel sağlık üzerinde de büyük bir etkiye sahiptir. Diş çürükleri ve diğer ağız sağlığı sorunları; kalp hastalıkları, diyabet, solunum problemleri gibi daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Ayrıca ağız enfeksiyonları ve iltihapları, genel sağlığı olumsuz etkileyebilmektedir. Buna istinaden Tayvandan gelen bir Diş hekimi ekibi  Tayvan Kültür Merkezinde çocuklara Diş Eğitimi konusunda bilgi verdi.

Çocukların yogun ilgisine maruz kalan ekip yetkilileri  çok verimli bir Eğitim çalışması yaptıklarını dile getirerek. Tayvan Kültür Merkezi Kordinatörü PR. DR CHİU CHEN YU beye kendilerine bu imkanı sagladıkları için teşekkür ettiler Koordinatör PR.DR.CHIU CHEN YU  yapmış olduğu demeçde şunları söyledi; Tayvan, hizmet sağlayıcı yönetiminden finansmana ve sosyoekonomik değişim ile başa çıkmaya kadar evrensel bir sağlık sigortası sisteminin oluşturulması ve sürdürülmesinde büyük deneyime sahiptir. Dahası, Tayvan’ın sağlık sisteminin diğer ülkeler için bir model olarak hizmet edebileceğine inanıyoruz . Tayvan, sağlam bir küresel sağlık ağı oluştururken yapıcı bir rolü vardır ve deneyimlerimizi diğer ülkelerle paylaşmanın en iyi yolu, Bu tür ziyaretlerle pekiştirmek.

Tayvan'ın dünya çapında insan sağlığını geliştirme konusundaki  çalışmaları yadsınamaz Çünkü herkes için sağlık elde etmeye, Tayvan yardımcı olabilir.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol