MENÜ

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ COŞKUSU

Yayınlanma Tarihi : 07.06.2023 21:19 Bu haber 999 defa okundu

5 Haziran Dünya Çevre günü dolayısıyla DSİ İzmir Gümüldür kampında hazırlanan programla kutlandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ COŞKUSU

Tesis Sorumlusu Erdoğan DURSUN Ve DSİ Prosnelerinin ev sahipliğindeDÜNYA ÇEVRE GÜNÜ COŞKUSU

Bir çok gösteriye yer verilen bu programda İzmir halkının da yoğun katılımı dikkatlerden kaçmadı.DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ COŞKUSU

Etkinliğe İzmir Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği İl Müdür yardımcısı Göktürk Bursalı' da katılım gösterdi.DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ COŞKUSU

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Bursalı konuşmasında şu ifadelere yer verdi.DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ COŞKUSU

Çevre haftamız her yıl farkı bir tema ile kutlanmaktadır bu yıl ki  temamız iseDÜNYA ÇEVRE GÜNÜ COŞKUSU

" Temiz Deniz temiz Dünyadır." Denizler iklimi dengede tutan yer yüzündeki yaşamı destekleyen insanlara bir çok kaynak sunan Dünya'nın ekonomik sistemini dengede tutan en büyük bileşenidir.

Birçok insan denizlerin büyüklükleri nedeni ile seğreltme kapasitelerinin sınırsız olduğundan ve bu kirliliğin zararsız boyutlara indirebileceğine inanıyor.

Ancak denizlerdeki kirliliklerden kaynaklı olarak tür çeşitliliğin azalması, deniz suyundaki ağır metaller, toksik kimyasallar, nano plastikler gibi kirleticilerin sadece deniz yaşamını değil nesil zinciri yoluyla insan sağlığını da tehdit eder hale geldiğini biliyoruz.

3 tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizdeki  denizlerimiz  tehdit altındadır bu nedenle "Temiz Deniz temiz Dünya" sloganıyla çevresel etkinliği başlatıyoruz.

Bizler en değerli varlıklarımız çocuklarımızın geleceği, sağlığı için denizleri kirletmemeli ve denizlerimizi korumalıyız.

Çocuklarımıza gençlerimize denizi sevdirmek, tanıtmak, denizlerin korunmasının önemini anlatmak deniz Bilimleri konusunda çalışmaları araştırmaları ve tespit etmek biz anne babaların en büyük görevlerinden biridir.

"Temiz Deniz temiz Dünya" etkinliğimize katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.Dedi.

Haber Foto Video

Gönül CİFCİFLİ 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol