MENÜ

YAĞMA, RANT VE TALAN DÜZENİ CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR!

Yayınlanma Tarihi : 13.02.2024 22:25 Bu haber 97 defa okundu

İzmir Baro Başkanlığı; Erzincan-İliç'te bulunan Çöpler Köyü Altın Madeni cevher döküm sahasında meydana gelen toprak kayması sonrası bir yazı yayımlad. 

Paylaş Paylaş Paylaş
YAĞMA, RANT VE TALAN DÜZENİ CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR!

Kanadalı altın maden şirketi Alacer Gold (SSR Mining) ve  Çalık Grubu bünyesinde bulunan Lidya Madencilik tarafından işletilen Erzincan-İliç'te bulunan Çöpler Köyü Altın Madeni cevher döküm sahasında meydana gelen toprak kayması sonucunda; ilk belirlemelere göre 9 işçinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda işçinin tonlarca toprak ve kaya altında kurtarılmayı beklediği, canlı yaşamı için risk oluşturan içeriğinde otuzdan fazla kimyasal madde barındıran siyanürlü tonlarca solüsyonun Fırat Havzası’na doğru ilerlediği öğrenilmiştir.

Yağma, rant ve talan düzeni; havamızı, suyumuzu, toprağımızı zehirlemekle kalmıyor, bu düzen nedeniyle canlarımızı da yitiriyoruz. Kâr hırsının egemen olduğu, maddi çıkar uğruna doğamızın katledildiği süreçte yaşananlar kaza değil cinayettir!

Yaşanan felaketin sorumlusu, rantı insan yaşamının önünde tutan; fıtrat bahanesine sığınarak iş cinayetlerini meşrulaştıran; altını, bölge halkının sağlığından ve doğadan üstün tutan; bilim insanlarının görüşlerine, bölge halkının uyarılarına kulak tıkayan; 24 Haziran 2022 tarihinde yaşananlara, yüzlerce veriye rağmen denetimsiz, kontrolsüz ve hoyratça sürdürülen sömürge madenciliği faaliyetlerine izin veren siyasi iktidardır.

Yaşamını yitiren işçilerimizin, yaşanan çevre felaketinin telafisi yok!

Yaşamını yitiren işçilerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyor, toprak altında kalan işçilerin bir an önce kurtarılmaları ve sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz.

Saygılarımızla.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol