MENÜ

Ben, Sen, O Yok! Biz Varız!

Yayınlanma Tarihi : 10.12.2022 16:53 Bu haber 2056 defa okundu

İLK KÜRESEL ŞEHİR,  HATAY

Paylaş Paylaş Paylaş
Ben, Sen, O Yok! Biz Varız!

8 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Hatay, 13 medeniyete ev sahipliği yapmış olup bu medeniyetlerin izlerini bugün de net olarak taşımaktadır. Hatay, Huriler’e, Akatlar’a, Hititlere ev sahipliği yapmış bir kent olarak günümüze kadar toplam 13 medeniyetin izlerini bıraktığı mirasıyla ‘ilk küresel şehir’ olma özelliğine sahiptir. Tek tanrılı ve çok tanrılı inançları da topraklarında taşımakta ve  bugüne kadar da bu yaşam devam etmektedir. Etnik kökeni, inancı farklı insanlar birarada, barış ve huzur içerisinde bir sorun olmadan, birlik ve beraberlik içinde yaşıyorlar. 50’şer metre arayla camisini, havrasını ve kilisesini görürsünüz. Bu insanlar sokakta, cenazede, düğünde birliktedir. Uzun Çarşı’da yan yana alışverişte görürsünüz.Ben, Sen, O Yok! Biz Varız!

Burada insanlar birbirlerinin yüzüne baktığında onun etnik kökenini ya da inancını görmezler. Bir insan, bir hemşehri olarak görür. Hatay’ı bir cümle ile tarif etmek gerekirse:

“İnsanların birlikte yaşama alışkanlığını, sevgi, saygı ve hoşgörü temelinde yaşam biçimine dönüştürdüğü kenttir” diyebiliriz.

Yukarıdaki resimlerde de görüldüğü üzere Hatay, binlerce yıllık birlikte yaşama kültürü ve mirasını “ben, sen yok, biz varız!” sloganıyla ifade ederek 1939’da anavatana katılmıştır. Bugün de tüm samimiyetiyle muhafaza etmektedir.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol